Dacia și Ford, producție record de mașini în prima lună a anului

Dacia și Ford, producție record de mașini în prima lună a anului
| Foto: Playtech.ro

Ianuarie 2024 a adus cel mai bun început de an pentru industria auto românească din ultimii cinci ani, marcând cel mai mare nivel al producţiei de automobile după anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

Conform datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), în ianuarie 2024 producţia uzinelor Ford Otosan şi Dacia a urcat cu 26% faţă de ianuarie 2023, la 48.728 de maşini. Dintre acestea, 32.354 au fost produse la Mioveni, în creştere cu 23% şi 16.374 la Craiova, în creştere cu 34%.

În ultimii cinci ani industria auto a fost lovită an de an de pandemie, criza materiilor prime şi a componentelor electronice, de războiul din Ucraina şi chiar de fenomene meteo extreme, care au lovit unele ţări vest-europene.

La Dacia ultima oară când producţia a fost peste acest nivel era ianuarie 2019, când volumele ajungeau la 32.807 unităţi, în creştere cu 14% faţă de 2018.

Anul 2019 era primul an complet pentru Duster II lansat în UK şi produs în România. Generaţia anterioară pentru UK era produsă în India.

La Craiova Ford Otosan a demarat la finalul anului trecut producţia noilor Transit şi Tourneo Courier, iar la începutul acestei luni a fost prezentat noul Puma facelift, iar la Mioveni Dacia se pregăteşte de noul Duster III.

Comenteaza