Cum să nu te păcălești când îți iei cauciucuri noi la mașină. Aplicația care îți dă toate detaliile

Cum să nu te păcălești când îți iei cauciucuri noi la mașină. Aplicația care îți dă toate detaliile

Luna decembrie se apropie de final, astfel că toate mașinile ar trebui să aibă deja anvelope de iarnă, chiar dacă până acum vremea a ținut cu noi. Dacă, totuși, încă nu le-ați schimbat, iată o aplicație care vă ajută să nu vă păcăliți atunci când le cumpărați.

Conform Codului Rutier, cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Având în vedere că toamna s-a lungit mult în acest an, poate că unii dintre șoferi au amânat momentul schimbării cauciucurilor. Atenție, legea cere ca maşina să fie dotată cu anvelopele potrivite indiferent de sezon, așa că cei care sunt prinși pe o porţiune de drum acoperită cu zăpadă sau polei sunt pasibili de amendă. 

Pe de altă parte, cei care deja au anvelope de iarnă pe mașini se gândesc ca la primăvară să-și ia un set nou de vară. 

Indiferent de situație, dacă vrei să-ți iei alte anvelope, ar fi bine să fi atent când le achiziționezi, pentru a nu fi păcălit. Pentru a-ți sări în ajutor, cei de la Info Cons lansat o aplicație gratuită care te scapă de posibile țepe.

Acum poate fi scanat codul QR de pe etichetele energetice ale anvelopelor cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons, pentru a afla informații utile ce te pot ajuta în luarea deciziilor în cunoștință de cauză.

Cu ajutorul acestei secțiuni, înainte de a achiziționa anvelope pentru vehiculul tău, poți afla informații despre data de la care a intrat produsul pe piață, precum și care sunt dimensiunile aferente produsului scanat.

De asemenea se poate afla ușor cu ajutorul acestei secțiuni datele de identificare ale producătorului (CUI, starea verificării organizației, contact, telefon, adresă de e-mail)

În plus se poate face compararea produsului cu alte produse similare din aceeași marcă sau dintr-o marcă diferită.
Concret, în cazul în care nu ești hotărât cu privire la produsele tip anvelope care se pliază cel mai bine nevoilor tale, ai posibilitatea de a compara mai multe produse similare în funcție de caracteristici.

Această secțiune facilitează verificarea corectitudinii informațiilor afișate pe anvelope. Astfel, prin scanarea codului QR de pe eticheta energetică pot fi comparate informațiile generate de aplicație cu informațiile înscrise pe produs, pentru a observa dacă produsul respectiv se încadrează într-adevăr în clasa menționată pe etichetă sau dacă, dimpotrivă, informațiile diferă.

Comenteaza