Video Cum arată complexul Hexagon de pe Calea Turzii, filmat din dronă

Cum arată complexul Hexagon de pe Calea Turzii, filmat din dronă

Dezvoltatorul Kesz Engineering & Technologies a dat publicității evenimentul deschiderii festive a clădirii de birouri Hexagon Office, cu filmări din dronă și din interior. 

Grupul ungar a transformat clădirea care trebuia să devină primul spital privat din Cluj-Napoca în spațiu de birouri și aparthotel, printr-o investiție de 20 de milioane de euro, prima a acestuia din România. Clădirea de birouri va fi una “verde”, de clasa A, certificată BREEAM.

Ea are o suprafață de 25.000 mp și este proiectată pentru a deservi 1.600 de spații de lucru și 52 de apartamente în regim hotelier. Clădirea va grupa un supermarket, restaurant, săli de conferințe și de fitness.

Imobilul care trebuia să găzduiască cel mai mare spital privat din ţară, de pe Calea Turzii, a trecut în mâinile constructorului Kesz, după ce acţionarii companiei Pelican Impex, care deţine deja un spital în Oradea, nu au mai mai putut finaliza proiectul anunţat, de 50 de milioane de euro.

Sucursala locală Kesz a căutat investitori pentru a finanţa proiectul, însă apoi a transformat imobilul în clădire de birouri. Clădirea ar fi trebuit să funcţioneze ca spital universitar, prima unitate spitalicească de acest tip din ţară.

Primele probleme au apărut în 2012, construcţia fiind întreruptă după finalizarea structurii clădirii. Lucrările au fost oprite definitiv la în 2013, perioadă în care imobilul a fost aproape integral construit.

Prin proiectele Kesz în România se mai numără parcul acvatic Nymphaea din Oradea, fabrica Kaercher din Curtea de Argeș, Centrul Logistic Penny din Bacău și One Herăstrău Park. 

Comenteaza