Video Controale la toți furnizorii de energie electrică. Ce vrea statul de la operatori

Controale la toți furnizorii de energie electrică. Ce vrea statul de la operatori

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a declanșat o serie de acțiuni de control la furnizorii de energie electrică.

Aceasta are loc pentru a verifica modul în care furnizorii pun în practică dispozițiile reglementărilor privind desfășurarea procesului de liberalizare a pieței de energie electrică, potrivit ANRE.

“Având în vedere liberalizarea pieței de energie electrică începând cu data de 1 ianuarie 2021, activitatea de informare a clienților finali reprezintă un proces esențial pe care furnizorul de energie electrică are obligația să îl desfășoare în relația cu clientul final”, arată instituția.

Acțiunile de control desfășurate de ANRE la furnizorii de energie electrică au în vedere verificarea modului de organizare şi funcționare a centrelor de telefonie (call center), analizând indicatori precum numărul de apeluri telefonice înregistrate, preluate și nepreluate; timpul mediu de așteptare a apelurilor înregistrate prin call-center; calitatea răspunsurilor oferite.

Totodată vor fi controlate numărul de solicitări înregistrate; oferte transmise în termenul legal și cu depășirea acestuia; solicitări complete de încheiere a contractului de furnizare; contractele încheiate în termenul legal și cu depășirea termenului legal.

ANRE va verifica respectarea obligației de încheiere a contractului de furnizare maximum cinci zile de la data transmiterii de către clientul final a documentelor necesare, dar și a obligației de a comunica solicitantului, în scris, în 15 zile lucrătoare de la data primirii cererii, a unei oferte privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială.

“Pe măsura finalizării, concluziile acțiunilor de control desfășurate la furnizorii de energie electrică vor fi făcute publice”, a precizat ANRE.

Comenteaza