"Construirea Autostrăzii Transilvania în Sălaj și Bihor intră în linie dreaptă"

"Construirea Autostrăzii Transilvania în Sălaj și Bihor intră în linie dreaptă"

Ministrul de interne, Lucian Bode, este convins că în acest an se vor semna contractele de execuție pentru 67 km noi din Autostrada Transilvania.

"Sunt încrezător că atât pentru secțiunea Poarta Sălajului – Zalău - Nușfalău (inclusiv Tunelul Meseș), în lungime de 41 km - procedură de licitație lansată anul trecut în 16 noiembrie - cât și pentru sectiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș, de 26 km (procedură de licitație lansată în 7 decembrie 2020), anul acesta se vor putea încheia contractele de proiectare și execuție.

2020 a fost anul in care toate secțiunile Autostrăzii Transilvania au fost deblocate. Cu acești ultimi 67 km, se închide complet autostrada la nivel de proceduri și se intră practic în linie dreaptă pentru construcția ei.

Am afirmat că 2021 va fi anul construcției Autostrăzii Transilvania, în care în care se va intra efectiv pe teren. Toate proiectele majore de investiții au nevoie de susținere și monitorizare atentă", spune ministrul.

Asocieri și companii din cinci țări au depus oferte pentru proiectarea și execuția a 26 km din Autostrada Transilvania (A3), între localitățile Suplacu de Barcău și Chiribiș.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km

Comenteaza