Concurentul UBER a intrat în clusterul Transilvania IT și are cuvinte mieroase la adresa orașului: „Clujul este un centru economic important pentru noi"

Concurentul UBER a intrat în clusterul Transilvania IT și are cuvinte mieroase la adresa orașului: „Clujul este un centru economic important pentru noi"
| Foto: cugetliber.ro

Aplicația estoniană de ride-sharing Bolt, concurentul Uber pe piața locală, este noul membru al clusterului Transilvania IT.

Bolt a intrat oficial în clusterul Transilvania IT în luna aprilie, la inițiativa reprezentanților companiei, care își doresc o prezență mai activă în Cluj-Napoca, potivit unui comunicat remis ZIUA de CLUJ.

„Ne bucurăm să primim în comunitatea Transilvania IT un membru precum Bolt, care va ajuta la consolidarea și dezvoltarea clusterului și care marchează o nouă etapă în evoluția acestuia. Ne dorim să oferim companiilor membre servicii de calitate în cadrul ecosistemului nostru, care, iată, devine tot mai puternic și mai eficient”, a transmis Bianca Muntean, cluster manager Transilvania IT și consul onorific al Republicii Estonia.

„Transilvania IT este o comunitate ale cărei valori se aliniază cu ale noastre, de aceea suntem bucuroși să devenim parte a clusterului, să colaborăm cu membrii săi și să ne punem la dispoziție resursele și cunoștințele. Clujul este un centru economic important pentru noi, iar misiunea Bolt este de a face transportul urban mai convenabil şi mai accesibil, prin redefinirea orașelor în jurul oamenilor, nu al mașinilor personale”, spune Daniel Simion, Country Manager Bolt Business România.

Bolt Business este verticala dedicată companiilor în cadrul Bolt, facilitând furnizarea de servicii de transport corporate prin intermediul platformei pentru peste 3000 de clienți companii în România.

Compania Bolt e lider național pe serviciile de ride-hailing, iar de la intrarea pe piaţă şi până în prezent a ajuns la un volum de 2,5 milioane de călători unici. La aceste servicii se adaugă cele de micromobilitate - închirierea trotinetelor electrice în 15 orașe din țară - dar și Bolt Food și Bolt Market.

Compania estoniană este prezentă în România cu serviciile de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food), livrare de produse alimentare și nealimentare (Bolt Market) și cu divizia de software development. Compania activează în 25 de orașe din România.

Transilvania IT Cluster numără până în prezent 130 de membri companii din domeniul IT, alături de parteneri din sfera ONG-urilor și din administrația publică.

Comenteaza