Video Foto Clujul va găzdui prima gală Haute Coiffure Francaise din România

Clujul va găzdui prima gală Haute Coiffure Francaise din România
Cluj-Napoca va găzdui primul eveniment HCF din România, în stilul celui organizat la Paris | Foto: Marwa Moussa
Clujul va găzdui prima gală Haute Coiffure Francaise din România
Clujul va găzdui prima gală Haute Coiffure Francaise din România
Clujul va găzdui prima gală Haute Coiffure Francaise din România
Clujul va găzdui prima gală Haute Coiffure Francaise din România

La Cluj Arena va avea loc primul show de coafură de lux Haute Coiffure Francaise (HCF) din țara noastră, unde vor susține demonstrații campioana mondială Romina Sabou și maestrul francez Laurent Tourrete. Din acest an, Clujul va avea prima academie de hairstyling artistic din România, organizată sub auspiciile HCF.

Întreprinzătoarea din Cluj a participat la mai multe ediții ale galei de la Paris, iar acum aduce acest concept în România, însă în variantă proprie.

“Deși este considerat drept cel mai important eveniment al hairstylingului mondial, gala de la Paris este mai degrabă una cu circuit închis. Cea pe care o organizăm noi, în 13 mai, va fi însă una pentru public larg - în afara sesiunilor tehnice, dedicate specialiștilor din domeniu. La Cluj va exista și o componentă de business, prin interacțiunea pe care o vom avea cu mediul de afaceri. Eu sunt “economist stilist”, țin mult la acest aspect.

Prin acest eveniment vreau să fac cunoscut ceea ce se întâmplă la Paris la astfel de show-uri, care acolo sunt exclusiviste, doar pentru membrii HCF din întreaga lume. Evenimentul va fi de două ori pe an, precum cel din Franța, iar la următoarea ediție va fi și o competiție de hairstyling, pentru a scoate la lumină talentele din România”, spune Romina Sabou.

Sesiunile de specialitate vor începe dimineața, iar gala este programată seara, la Sala VIP a Cluj Arena. Cu această ocazie va avea loc și prezentarea colecției primăvară-vară Cătălin Botezatu. Printre invitați se numără diplomați, oameni de afaceri, specialiști în domeniu, sportivi. Inclusiv la cocktailul de final vor avea loc prezentări de modă ale unor designeri autohtoni.

Academie de coafură de lux la Cluj

În cadrul primului centru de hairstyling din România sub umbrela HCF – Nouvelle Blanche - va activa în curând aici o academie de coafură de lux, unde se vor perfecționa talentele locale. Cursanților li se vor pune dispoziție toate resursele HCF și vor avea acces la galele din Franța, în calitate de membri.

Acum patru ani, Romina Sabou uimea lumea hairstyling-ului internațional prin câștigarea marelui trofeu mondial HCF, dar și cu premiul doi obținut din partea publicului. La competiție au participat 670 de stiliști de pe tot globul, însă în finală au fost admiși doar 10 dintre ei, printre care și stilista din Cluj.

Aceasta a luat primul loc după ce a executat în fața publicului și a juriului internațional o coafură Vidal Session, cu specific britanic. În 2014 i s-a propus să concureze pentru prima dată la competiție. A trimis mai multe fotografii cu creațiile sale, și spre suprinderea sa, s-a clasat pe locul 14 mondial. După câștigarea competiției, a devenit antreprenoare, deschizându-și propria afacere.

Fondată în 1945, HCF, emblemă a luxului parizian, joacă un rol esențial atât în păstrarea calității tradiționale franțuzești, cât și în modelarea și promovarea actualelor talente. HCF inițiază momente de modă cu cele două colecții anuale, prezentate în previzualizări pariziene, în prestigioasa scenografie a Carrousel du Louvre.

Aceste evenimente unice reunesc 2.000 de profesioniști de pe cinci continente, care se bazează pe rețeaua HCF, noile tendințe de coafură, dar și idei sau sfaturi. Echipa de creație a HCF călătorește în lume pentru a demonstra noile colecții și a transmite membrilor și elitei profesiei prezentarea pariziană. HCF oferă o distribuție la nivel mondial a colecțiilor sale și a tendințelor de coafură, în asociere cu L'Oreal Professionnel.

ROMINA SABOU

Este câștigătoare mondială a competiției HCF, are o experiență de 15 ani în domeniu, fiind unul dintre cei mai creativi hairstyliști la ora actuală. Aduce hairstyling-ul la nivel de artă, iar cu viziune și originalitate lucrează întotdeauna din pasiune, fiind un artist în slujba frumuseții. Desemnată drept cea mai bună stilistă din lume în 2016, e recunoscută la nivel internațional pentru creativitatea sa în materie de culoare și de tunsoare. Este creatoarea brandului Nouvelle Blanche, singurul salon din România membru al HCF, un omagiu adus Parisului și Versailles-ului, două dintre cele mai îndrăgite locuri și surse de inspirație ale stilistei. Ea se alătură noului val de specialiști care readuc natura în tendințe.

LAURENT TOURETTE

Hairstylistul francez are un palmares impresionant, începând de la premiul de campion al Franței la coafură, campion european și campion mondial, titluri ce i-au conferit dreptul de a fi component al echipei HCF, moment în care a fost numit Coiffeur Ambassadeur pentru L’Oreal Professionel. În 2004 a ajuns în vizorul presei din România datorită talentului, dar și a numărului mare de vedete autohtone care pășesc în salonul său. El a decis să își mute salonul în centrul Bucureștiului, într-un spațiu foarte intim. Acesta păstrează atmosfea șic specifică saloanelor franțuzești, unde fiecare client se simte unic și special. Cunoscutul hairstylist a participat pentru al unsprezecelea an consecutiv la Paris în cadrul show-ului HCF și se număra printre cei nouă hairstyliști cu ajutorul cărora s-a realizat impresionantul spectacol din capitala Franței.

Comenteaza