Clujul, în topul județelor cu cei mai mulți salariați. Numărul angajaților a crescut în pandemie

Clujul, în topul județelor cu cei mai mulți salariați. Numărul angajaților a crescut în pandemie

Alături de capitală, Clujul și-a crescut cel mai mult efectivele de personal, pe fondul investițiilor atrase.

Județul Cluj a ajuns, alături de București, la cea mai mare creștere a numărului de angajați în pandemie. 

„Judeţele Cluj şi Dolj au profile economice diferite şi centre urbane inegal dezvoltate, dar au atras în ultimii ani diferite investiţii“, a declarat pentru ZF. Raluca Pârvu, business manager la firma de consultanță de resurse umane, BPI România.

Piața Muncii din România a trecut prin diferite schimbări de-a lungul pandemiei. 15 dintre cele 41 de judeţe, în afară de Municipiul Bucureşti, au înregistrat scăderi ale numărului de salariaţi în pandemie, în perioada octombrie 2019 – octombrie 2021, conform calculelor ZF bazate pe date de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Cumulat, cele 15 judeţe au pierdut aproape 18.000 de salariaţi în această perioadă.

„Scăderile numărului de salariaţi din perioada octombrie 2019 - octombrie 2021 pot avea mai multe cauze în funcţie de zonă, însă influenţele des întâlnite în această perioadă au fost: perioada pandemică şi impactul negativ asupra anumitor industrii, cum este HoReCa, criza microcipurilor, care a creat o scădere  a numărului de angajaţi, nu neapărat din cauza scăderii consumului sau a comenzilor, ci din cauza imposibilităţii realizării produsului finit, precum şi o diversitate de alte motive care depind efectiv de zonă, de balansul dintre dezvoltarea industriei sau agriculturii în acea zonă, de disponibilitatea forţei de muncă, de plecările sau întoarcerile în sau din străinătate ale românilor”, a explicat pentru ZF Sorina Donisa, CEO al companiei de recrutare APT Resources & Services.

Comenteaza