Chiriile se scumpesc de la an la an în Cluj-Napoca. Cât a ajuns chiria pentru o garsonieră

Chiriile se scumpesc de la an la an în Cluj-Napoca. Cât a ajuns chiria pentru o garsonieră

Chiar dacă în ultima lună din 2023, prețurile cerute de proprietari pentru chiriile din Cluj-Napoca s-au „domolit” ușor, apartamentele din acest segment s-au scumpit cu până la 12% față de finalul lui 2022.

În Cluj-Napoca, în luna decembrie 2023, prețurile medii solicitate pentru închirierea garsonierelor și apartamentelor cu trei camere au scăzut cu 3% față de cele din luna noiembrie 2023, în timp ce prețurile pentru închirierea apartamentelor cu două camere au scăzut cu 5%, potrivit unei platfome de imobiliare.

Astfel, în luna decembrie 2023 prețul mediu de închiriere al garsonierelor a scăzut la 350 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere se închiriază, în medie, cu 550 de euro, iar apartamentele cu trei camere se închiriază cu un preț mediu de 730 de euro, arată datele Soria, conform unui comunicat.

Chirii mai scumpe de la an la în Cluj-Napoca

Chiar dacă în ultima lună a anului trecut, chiriile par că s-au „domolit”, comparativ cu luna decembrie 2022, prețurile medii ale chiriilor au crescut cu 6% în cazul garsonierelor, cu 10% în cazul apartamentelor cu două camere și cu 12% pentru apartamentele cu trei camere.

Prețurile solicitate pe Storia pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, au înregistrat o creștere de 20% de la un an la altul (decembrie 2023 vs. decembrie 2022), în timp ce prețurile solicitate de la o lună la alta (decembrie 2023 vs. noiembrie 2023) au stagnat relativ.

Chiriile se scumpesc de la an la an în Cluj-Napoca. Cât costă o garsonieră

Sursă: Storia

„Conform datelor noastre, în decembrie 2023 prețurile chiriilor au rămas relativ similare cu cele din luna anterioară, iar cererea de la un an la altul a stagnat. Totodată, a existat o creștere semnificativă a cererii pe segmentul vânzărilor de apartamente comparativ cu decembrie 2022, ceea ce ne arată că oamenii au reînceput să se orienteze mai mult spre piața vânzărilor, posibil influențați și de măsurile fiscale intrate în vigoare de luna aceasta”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Comenteaza