Cercetătorii Nokia de la Cluj, daţi afară din cauza Microsoft, spune Marcel Borodi

Cercetătorii Nokia de la Cluj, daţi afară din cauza Microsoft, spune Marcel Borodi
Decizia companiei Nokia de a închide centrul de cercetare-dezvoltare de la Cluj decurge din parteneriatul încheiat recent de compania finlandeză cu Microsoft, subliniază Marcel Borodi, preşedintele filialei Transilvania a Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software.

„Decizia aceasta este o consecinţă naturală a deciziei CEO-ului lor, din acest an, de a încheia un parteneiat strategic cu Microsoft, ceea ce va zdruncina propria divizie soft. (...) Când încheie astfel de parteneriate, companiile calculează cât investesc, cât cheltuie şi văd dacă este mai ieftin să producă ele (în acest caz platforme soft, n.red.) sau să cumpre de la altul", a precizat Marcel Borodi, preşedintele companiei de IT&C Brinel şi preşedinte al ARIES Transilvania.

Borodi subliniază că salariaţii centrului de cercetare-dezvoltare al Nokia din Cluj sunt serioşi, iar în condiţiile în care pe piaţa de profil există cerere de angajaţi calificaţi ei îşi vor găsi de lucru.

„Sunt angajaţi serioşi, cunosc câţiva dintre ei şi sunt angajaţi buni, ca pol de IT care este Clujul probabil vor fi companii mai mult ca bucuroase să îi aspire", a precizat Borodi.

Preşedintele ARIES Transilvania a precizat că biroul Nokia din Cluj reprezenta în fapt o colectivitate de cercetare-dezvoltare, dintre cele pe care Nokia le are în mai multe locuri din lume, ca parte a diviziei de soft şi dintre care şi altele vor fi probabil afectate de strategia companiei.

Borodi a subliniat că biroul de cercetare-dezvoltare al Nokia şi fabrica din Jucu au avut activităţi oarecum distincte şi că nu există un impact direct între decizia de închidere a centrului şi activitatea fabricii.

Nokia a anunţat astăzi că va închide până la sfârşitul lunii octombrie centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj-Napoca, unde lucrează aproximativ 120 de angajaţi, ca urmare a unui plan de restructurare ce vizează mii de concedieri la nivel internaţional.

Comenteaza