Cel mai mare showroom de mobilă din Cluj are un nou proprietar

Cel mai mare showroom de mobilă din Cluj are un nou proprietar
Fostul "majoritar" a investit 1 milion de euro în magazinul din Iris

Pachetul majoritar al companiei care a deschis showroom-ul de 1 milion de euro din fosta Galerie Real din Cluj-Napoca a fost cumpărat de fondul de investiții Greenbridge Partners.

Biroul de avocatură Schoenherr și Asociații a asistat Greenbridge Partners pentru achiziția a 75% din părțile sociale ale Rus Savitar și ale diviziei sale de retail, Casa Rusu. Rus Savitar este unul dintre cei mai mari producători și retaileri de mobilă din România. Grupul operează trei unități de producție și 21 de magazine și a avut afaceri de 52 de milioane de euro în 2018.

„Aceasta este prima tranzacție majoră pe piața de mobilă din România. Ne bucurăm că am putut asista Greenbridge Partners în legătură cu planurile lor de a-și defini o prezență puternică în industria mobilei din Europa Centrală și de Est”, a declarat coordonatorul echipei de avocați implicate în proiect, Mădălina Neagu, asociat în Schoenherr și Asociații.

Serviciile juridice au inclus asistarea cumpărătorului în toate etapele tranzacții și au inclus derularea unei analize cu privire la societățile vizate, structurarea tranzacției, redactarea și negocierea documentelor tranzacției, asistarea clientului în legătură cu finalizarea tranzacției. Din echipa Schoenherr și Asociații au mai făcut parte Alexandra Munteanu și Cristina Enaga.

Înființat de Ola Rollen și Melker Schorling, Greenbridge Partners este un fond de investiții suedez axat pe investițiile în domeniul tehnologiei în piețele mature și emergente. Strategia sa este orientată spre investiții pe termen lung într-un număr mic de entități, cu scopul maximizării valorii afacerii în calitate de acționar activ.

Grupul Casa Rusu a dat în funcțiune, la finele anului trecut, în centrul comercial Auchan Iris, cel mai mare magazin al său de mobilier și articole de casă din România, pe 6.000 mp, concretizat printr-o investiție de 1 milion de euro.

“Este al doilea proiect pe care îl derulăm cu Ceetrus, fost Immochan, compania de administrare imobiliară a grupului Auchan, însă acest proiect este mai mare decât cel de la Timișoara”, menționa Cristian Rusu, fondatorul grupului.

Casa Rusu este unul dintre primele branduri românești, cu activitate de 25 de ani. Grupul cu 1.300 de angajați dispune de trei unități de producție. Capacitatea lunară de producție a fabricilor este de 30.000 de garnituri de mobilier din PAL și de 5.000 de seturi de mobilier tapițat.

Comenteaza