Câștigătorii Start-up Nation din Cluj își primesc restanțele de la stat. După patru ani

Câștigătorii Start-up Nation din Cluj își primesc restanțele de la stat. După patru ani

Opt firme din regiunea Clujului care activează în sectoarele fitness, turism, alimentație sau construcții apar ca beneficiare ale sumelor restante pe care statul trebuia să le acorde din 2018.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a început decontarea cheltuielilor restante din programul pentru stimularea întreprinderilor mici și mijlocii, ediția 2018. Instituția a prezentat situația deconturilor în săptămâna 5 aprilie - 9 aprilie 2021.

Primii beneficiari din zona Clujului sunt Fit Body Changes, TLI Fit Body Studio, B & M Unic Style, Vic & Dan Tur, Turistdabo, Diadan Wash, Ideal Best Catering (câte 200.000 de lei), Pocruianu Construct (193.000 de lei). Start–up Nation este un program de încurajare și de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii.

Acesta e derulat de către MEAT prin intermediul oficiilor teritoriale pentru IMM-uri. Obiectivul principal îl constituie stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor și îmbunătățirea performanțelor lor economice, crearea de noi locuri de muncă. Alte obiective sunt inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.

Programul se aplică în toate cele opt regiuni de dezvoltare. Acesta a fost inițiat de către Florin Jianu, fost ministru al antreprenoriatului, care l-a introdus în programul de guvernare în 2017. Până acum s-au desfășurat două ediții, România Start-up Nation 2017 și 2018.

Comenteaza