Cărămizaru, Napolact: "Operăm pe o piaţă în scădere, costurile au crescut în ultimii trei ani"

Cărămizaru, Napolact:
Conducerea companiei Friesland Campina nu a luat nicio decizie faţă de închiderea fabricii Napolact din Baciu, a subliniat directorul de vânzări al companiei, după întâlnirea de la Prefectura Cluj. El a adăugat că societatea operează însă pe o piaţă în scădere, în care costurile cresc, ceea ce a determinat compania să mărească recent preţurile.

Directorul de vânzări al FrieslandCampina România, Cornel Cărămizaru, a precizat că "nu a fost luată niciun fel de decizie vizavi de închiderea fabricii din Baciu" şi că în discuţiile avute la prefectură au fost urmărite interesele comunităţii locale, ale consumatorilor, respectiv ale companiei.

Cărămizaru a subliniat, pe de altă parte, că societatea operează într-o piaţă aflată în scădere, începând din 2008, costurile fiind în creştere. "În ultimii trei ani ne confruntăm cu o creştere a costurilor în ceea ce priveşte materiile prime, la preţul laptelui şi al ambalajelor, cu energia şi cu forţa de muncă", a menţionat Cărămizaru.

Reprezentantul FrieslandCampina a admis că, pe fondul creşterii costurilor, societatea a mărit recent preţul la unele produse, adăugând că acest lucru se va întâmpla şi pe viitor, în măsura în care compania se va confrunta cu creşteri ale costurilor.

La fabrica Napolact lucrează aproximativ 300 de angajaţi, iar aici se produc telemea şi băuturi pe bază de lapte.

Citeşte şi Napolact rămâne la Cluj. În viitorul apropiat FOTO.

Comenteaza