Când zburăm ieftin cu avionul de la Cluj. Prețuri la jumătate în ianuarie

Când zburăm ieftin cu avionul de la Cluj. Prețuri la jumătate în ianuarie
Operatorii aerieni practică prețuri reduse în această perioadă a anului | Foto: Wizz
Când zburăm ieftin cu avionul de la Cluj. Prețuri cu 60% mai mici în ianuarie
Când zburăm ieftin cu avionul de la Cluj. Prețuri cu 60% mai mici în ianuarie

Un zbor la Londra poate fi luat la jumătate de preț în această lună, iar cele la Berlin, Milano, Paris sau Bruxelles, cu reduceri între 40 și 60%.  

“Mi-am rezervat de anul trecut un bilet pe ruta Berlin – Cluj și retur, cu 25 de euro, la Wizz Air, fără bagaj de cală. Mi se pare foarte convenabil. Practic, așa pot să vin acasă, în România, în fiecare lună, dacă am ceva în program”, spune Mihaela, româncă stabilită în Germania.

În ianuarie, biletele de avion au prețuri cu până la 60% mai mici față de media întregului an, susțin specialiștii portalului de rezervări Vola.ro. Aceștia au analizat prețurile tuturor biletelor de avion cumpărate pe platforma respectivă în ultimii patru ani, pentru toate destinațiile.

Destinațiile europene beneficiază de prețurile cele mai avantajoase în această lună, începând de la 15 euro/persoană pentru un bilet de avion dus-întors. Printre destinațiile cu prețuri mai mici cu 40 până la 60% față de restul anului se numără Berlin - până la 56% mai ieftin, Milano - până la 55%, Paris - 45% mai ieftin, Barcelona - 45% și Bruxelles - până la 40%.

Prețurile încep de la 15 euro pentru un zbor dus-întors la Milano, 20 euro la Bologna, 26 euro la Atena, 28 euro la Bruxelles, 30 euro la Berlin și 34 euro la Londra. Din afara Europei, călătorii pot rezerva bilete de avion la Dubai cu până la 40% mai ieftin decât în restul anului.

"Dacă în 2018 s-au rezervat în ianuarie 30.000 de bilete de avion, cu 4 milioane de euro, în 2019 țintim la o creștere cu 50% a numărului de bilete de avion vândute în această lună. Vrem să încurajăm românii din țară sau din afară să își planifice în avans și să își rezerve călătoriile astfel încât să profite de cele mai bune prețuri din an", a declarat Claudia Tocilă, director de marketing la Vola.ro.

42% din biletele emise de Vola.ro pentru perioada sărbătorilor au ca destinație finală un oraș din România Pentru cei care lucrează sau studiază în afară țării, ianuarie este cea mai bună lună pentru a-și rezerva biletele de avion spre casă pentru tot restul anului.

Un bilet pe ruta Londra - București și retur cumpărat în ianuarie, cu zbor în octombrie, poate fi cu 50% mai ieftin decât în altă perioada a anului. Procentele de reducere se păstrează și pentru bilete cu destinație finală în alte orașe mari ale României: Iași, Timișoara, Cluj-Napoca.

Comenteaza