Ultimii la turism. Românii își fac vacanța cu 700 de euro, britanicii, cu 1.400

Ultimii la turism. Românii își fac vacanța cu 700 de euro, britanicii, cu 1.400

Avem cel mai mic buget de vacanță din Europa. Turiștii din Spania, Italia și Franța cheltuie 1.100 de euro, în timp ce polonezii și portughezii alocă 1.000 de euro.

Destinațiile de vacanță preferate de turiștii români în 2018 sunt Italia, Spania, Anglia, Grecia și Germania, potrivit datelor companiilor de intermediere Vola.ro și Revolut. Bugetul mediu de vacanță al utilizatorilor Revolut a fost de 700 de euro în această vară, persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani cheltuind mai mult decât media. Utilizatorii Revolut de 18-24 de ani alocă mai puțini bani în vacanță.

Europenii cu cel mai mare buget de vacanță sunt cetățenii Marii Britanii, cu un buget de vacanță de 1.400 de euro, dublu de față de români. Cetățenii din România au cheltuit în medie 380 de euro pentru biletele de avion vara aceasta, mai mult decât italienii (309 euro), francezii (314 euro) sau spaniolii (340 euro).

Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți români aleg să își cumpere biletele de avion pentru vacanța de vară din timp, ceea ce îi ajută să economisească cu până la 30-40% din prețul biletului de avion și să se bucure de oferte mai atrăgătoare, potrivit Vola.ro.

15% dintre români au ales o vacanță all-inclusive, opțiune fără griji care acoperă toate costurile de cazare și masă în vacanță. Restul românilor au ales să stea în camere de hotel sau în apartamente închiriate pe site-ul Airbnb și au cheltuit în medie 120 de euro pentru cazare. Polonezii sunt clienții Revolut care au cheltuit cel mai puțin pe cazare în această vacanță, în medie 107 euro de persoană.

Mâncarea și băuturile sunt de multe ori punctul de atracție principal al vacanțelor. Românii au cheltuit în medie 130 euro/persoană la restaurante, sumă semnificativ mai mică decât majoritatea utilizatorilor Revolut în Europa. În timp ce persoanele din Germania, Franța și Austria au cheltuit 200 de euro de persoană, iar britanicii 250 de euro, cei din Luxemburg și Elveția, care au dat, în medie, 277 de euro, respectiv 252 de euro pe mesele la restaurante în vacanță.

Transportul în vacanță este de cele mai multe ori mai scump pentru turiștii români în comparație cu transportul local. Fie că au ales să închirieze o mașină sau Uber, taximetre și transportul în comun, utilizatorii Revolut din România au cheltuit în medie 55 de euro pe transport în vacanță, o sumă considerabil mai mică decât alți cetățeni europeni. Cetățenii din Marea Britanie au cheltuit în medie 70 de euro în vacanță, în timp ce belgienii și olandezii au cheltuit 80 de euro pentru transport.

Vola.ro este cea mai utilizată agenţie online de turism din România, potrivit unui studiu realizat de GFK în 2016. Aceasta a primit în 2015 o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners. Vola.ro a avut anul trecut afaceri de 6,6 milioane de euro, cu un total al tranzacţiilor de 60 de milioane.

Compania Revolut are sediul în Londra are 2,5 milioane de utilizatori în Europa și a procesat 150 de milioane de tranzacții, de 22 miliarde de dolari. Aceasta a obținut finanțări de 336 milioane de dolari de la fondurile Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Comenteaza