Bani pentru producătorii români de mâncare. Ministrul Finanțelor: Lucrăm la un program de finanțare de peste 1 miliard de euro

Bani pentru producătorii români de mâncare. Ministrul Finanțelor: Lucrăm la un program de finanțare de peste 1 miliard de euro

Autorităţile lucrează la un program de finanţare de peste un miliard de euro pentru susţinerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană, a anunţat, marţi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„În prezent, lucrăm la un program de finanţare de peste un miliard euro vizând susţinerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană - de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui, dar şi lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producţie cât mai reduse", a spus Adrian Câciu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor.

Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei „Contextul economic şi legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România", organizată de Carmistin şi Asociaţia Fermierilor din România.

Ministrul Finanţelor a subliniat faptul că statul român va continua finanţarea sectorului suinelor prin programe consolidate, suplimentare celor din fonduri europene.De asemenea, acesta a anunţat că actualele măsuri guvernamentale vor fi completate de noi iniţiative de finanţare, adaptate mai bine nevoilor pieţei interne şi a transmis participanţilor să nu rateze momentul pe care România îl are în prezent din perspectiva posibilităţilor de finanţare, care trebuie concretizate în piaţă şi în evoluţia acesteia.

Comenteaza