Back in business la Cluj, după o vacanță de un an în Asia!

Back in business la Cluj, după o vacanță de un an în Asia!
Andreea și Vlad Moraru au stat izolați luni întregi pe Insula Bali

Doi tineri clujeni au avut o afacere cu un stand de înghețată, au plecat apoi într-un an sabatic în Asia, la apariția pandemiei, dar au revenit în țară și au deschis un magazin electronic cu accesorii pentru călătorii.

Vlad Moraru, absolvent al Universității Tehnice, și soția sa, Andreea, au început o afacere în oraș cu un stand de îngheţată, care a funcţionat doar doi ani, însă lecţiile învăţate atunci le aplică în businessul din prezent. La Subway a fost director operațional, dar a înființat și afaceri ca Valizele Vesele sau Travs.

Cei doi şi-au luat un an sabatic la începutul pandemiei. Când s-au întors, au deschis magazinul online cu rucsacuri, termosuri, căni pentru munte, o parte dintre produse fiind dezvoltate sub brandul Travs. Au investit 3.600 de euro în magazinul care la scurt timp de la deschidere număra 32 de produse şi 100 vizitatori/zi, conform ZF.

„Am vrut să mergem să călătorim şi să avem timp să ne gândim la ceea ce vrem să facem. În timpul pandemiei, ne-am dat seama că vrem să mergem în direcţia comerţului online, pentru că acesta a fost în creştere în ultimii ani, iar pandemia l-a făcut să explodeze. Am decis să deschidem un magazin online la întoarcerea în România“, a povestit Vlad Moraru.

Produsele vândute sunt fabricate în Europa, chiar în România, Vietnam. Până la finalul anului, au în plan extinderea gamei de produse astfel încât să tripleze numărul de produse. „Nu avem cunoştinţe de IT, dar din dorinţa de a face noi singuri ceva, am învăţat în ianuarie. Am făcut un site pe o platformă de e-commerce din România“.

Comenzile sunt personalizate cu un mesaj care să înfrumuseţeze ziua clienţilor, iar feedback-ul este foarte bun. În zona de investiţii, vor mai fi necesari 15.000 de euro pentru îmbunătăţirea website-ului şi produsele noi. „Vrem să lansăm o colecţie de trolere speciale personalizate, pe care să imprimăm fotografiile făcute de soţia mea de prin locurile prin care am călătorit“.

Comenteaza