Cum să îți faci corect bagajul pentru vacanță

Cum să îți faci corect bagajul pentru vacanță

Fie că pleci la mare cu familia, într-un city break cu iubitul sau într-o călătorie de afaceri, împachetarea lucrurilor pe care trebuie să le iei cu tine este activitatea cea mai obositoare.

Însă dacă urmezi câteva reguli și reușești să îți organizezi totul ca la carte, vei vedea că îți va plăcea să faci bagajul data viitoare. În plus, vei ajunge la destinație cu toate lucrurile intacte, fără să se fi deteriorat sau să se fi șifonat.

Fa-ți o listă cu lucrurile esențiale

Primul pas este să scrii o listă cu lucrurile de care vei avea nevoie în călătorie. Nu lua cu tine haine sau accesorii pe care nu ești sigură că le vei folosi. Nu vrei să aglomerezi valiza și nici să cari 20 kg după tine. Primele pe listă trebuie să fie lucrurile esențiale precum pașaport, periuță de dinți, cremă cu protecție solară, medicamente și produse cosmetice. În planul al doilea așează lenjeria intimă și costumul de baie, apoi hainele și accesoriile, în funcție de destinație și de planul de activități. Cel mai eficient mod de a împacheta este să-ți organizezi ținutele Cum să îți faci corect bagajul pentru vacanțăpe zile. Astfel, te vei asigura că nu iei nimic în plus. Neapărat să ai cu tine 3 tricouri basic, 2 rochii, 2 fuste, o pereche de pantaloni lungi și 2 perechi de pantaloni scurți. Poți alege câteva modele de pantaloni de dama de la Fashion Days. Pălăria, ochelarii de soare, două perechi de sandale confortabile și o pereche cu toc și gata lista!

Cum să împachetezi lucrurile

Pentru că spațiul pentru lucruri este limitat, iar cromatica pieselor este variată, ai grijă cum așezi hainele pentru că riști să își împrumute culorile și să rămână pătate. În primul rând, împăturește pe dos hainele deschise la culoare și așează-le separat de cele colorate. În ceea ce privește pantofii, pune-i în pungi de unică folosință pe fiecare în parte, apoi așează-i în bagaj. Chiar dacă îți cumperi o pereche de sandale noi, confortabile, de la brandurile Fashion Days, tot vei avea nevoie de ambalare specială pentru că și încălțămintea se poate strica în bagaj.

Pentru a evita șifonarea hainelor și pentru a eficientiza spațiul din valiză, rulează hainele în loc să le împăturești și pune-le în pungi cu vacuum. Astfel le vei micșora din volum, le vei păstra intacte și le vei proteja să se păteze.

O altă soluție utilă este să le împachetezi cub. Acest mod de a împacheta hainele te ajută să le separi mai bine și să le găsești mai ușor în bagaj.

Speculează orice loc liber dintre haine. Umple spațiile goale cu piese mici rulate - lenjerie intimă, șosete, pălării  - sau accesorii înguste – sandale plate, perie de păr, cosmetice.

Atunci când pui cosmetice în bagaj, ai grijă ca acestea să nu se deterioreze. Așează-le într-o pungă de plastic închisă ermetic și pune-le între dischete demachiante din bumbac, pentru a le proteja de șocuri.

Și un truc pentru călătorii împătimiți. Pentru a te asigura că hainele tale vor fi pline de prospețime când ajungi la destinație, mai ales dacă vei petrece mult timp pe drum, pune între ele un săculeț de potpouri sau orice alt accesoriu parfumat.

Comenteaza