Apartamentele din Cluj, mai ieftine la început de vară. Prețul pe mp a scăzut la 2.431 de euro

Apartamentele din Cluj, mai ieftine la început de vară. Prețul pe mp a scăzut la 2.431 de euro

Prețurile apartamentelor din Cluj-Napoca au înregistrat o ușoară scădere de 1,4% în luna iunie.

Potrivit imobiliare.ro, la nivel național, valoarea medie de listare pentru un apartament vechi a ajuns la 1745 euro pe metru pătrat util, faţă de 1751 de euro pe metru pătrat la finele lui mai.

Ușoară scădere la prețul apartamentelor din Cluj

Prețurile apartamentelor din municipiul Cluj-Napoca au înregistrat o scădere în medie cu 1,4%. 

În „orașul de cinci stele”, luna trecută trecută s-a ajuns la o medie de 2.431 de euro pe metru pătrat util – faţă de 2.465 de euro pe metru pătrat la finele lunii trecute. O locuinţă dintr-un bloc vechi a ajuns să coste 2.356 de euro pe metru pătrat, în condiţiile unei scăderi de 0,3%, iar apartamentele noi au înregistrat o scădere de 1,6%, potrivit datelor de pe site-ul imobiliare.ro

Preţurile apartamentelor au cunoscut o evoluţie diferită de la un oraş la altul. Pe segmentul vechi, în special, din cauza presiunii pe cerere, am observat corecţii de preţ, pe de altă parte, oraşe precum Timişoara, Braşov sau Bucureşti, apartamentele au continuat să se scumpească uşor. Clujul, Iaşiul şi Constanţa au înregistrat scăderi uşoare. Ne aşteptăm ca perioada urmăatore să fie una de reglare şi să vedem corecţii pe anumite segmente, supraîncălzite, dar şi consolidări în special pe segmentul premium nou”, susţine Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.
Comenteaza