“Antreprenorii afectați de restricții s-au adaptat cetățeanului blocat sau izolat”

“Antreprenorii afectați de restricții s-au adaptat cetățeanului blocat sau izolat”

Avocatul clujean Mihai Alin Cărăbaș constată că întreprinzătorii afectaţi direct de restricţiile impuse de autorităţi nu s-au resemnat în această perioadă, ci au căutat să îşi restructureze businessul, să îl adapteze nevoii imediate a cetăţeanului restricţionat din libertatea totală de deplasare sau chiar izolat în propria casă.

Profilul clienţilor aflaţi în portofoliul societăţilor de avocatură şi modalitatea în care avocaţii au reuşit să răspundă şi să se adapteze noii realităţi au făcut ca această criză să fie resimţită în mod diferit, afirmă specialistul în consultanță de business de la Casa de Avocatură Cărăbaş, Lungu, conform Bursa.

„Piaţa avocaturii este caracterizată, în ultima perioadă, de prudenţă, din perspectiva tranzacţiilor de orice fel, companiile fiind reţinute în a se angaja în acţiuni cu grad de risc mai ridicat, sau care nu sunt strict necesare. Unele măsuri de sprijin din partea autorităților au reuşit să ofere o gură de oxigen, în special afacerilor aflate la început de drum şi profesioniştilor care îşi desfăşoară activitatea individual.

Sprijinul oferit angajaţilor, respectiv angajatorilor, din perspectiva relaţiilor de dreptul muncii, au salvat de la concediere o parte a salariaţilor din domenii afectate direct.

Autorităţile ar fi trebuit să identifice în special problemele reale şi stringente ale mediului de afaceri afectat de această pandemie şi să propună soluţii după consultări prealabile cu actorii implicaţi, fară a abdica de la interesul general de protejare a populaţiei şi asigurare a sănătăţii naţionale”, spune avocatul clujean.

"Am constatat că antreprenorii afectaţi în mod direct de restricţiile impuse de autorităţi nu s-au resemnat în această perioadă, ci au căutat să îşi restructureze business-ul, să îl adapteze nevoii imediate a cetăţeanului restricţionat din libertatea totală de deplasare sau chiar izolat în propria casă.

Solicitările de consultanţă pentru astfel de activităţi au cunoscut o creştere, paradoxal, chiar de la cei afectaţi cel mai puternic. Au existat clienţi care şi-au restrâns bugetele pentru activitatea de consultanţă juridică, însă, totodată contracte noi au fost semnate în plină criză".

Comenteaza