2 morţi şi 12 răniţi în explozii şi accidente cauzate de scăpări de gaz, anul trecut. E.On Gaz: toate lucrările trebuie făcute de firme autorizate

2 morţi şi 12 răniţi în explozii şi accidente cauzate de scăpări de gaz, anul trecut. E.On Gaz: toate lucrările trebuie făcute de firme autorizate
Distribuitorul de gaze E.On Gaz avertizează că improvizaţiile la instalaţii şi manevrarea incorectă a aparatelor pe gaz constituie un "permanent pericol de explozie". Anul trecut, două persoane au murit din acest motiv în zona de activitate a companiei.


">

"Alte 12 au avut de suferit în urma unor explozii sau incendii cauzate, în cea mai mare parte, de improvizaţii efectuate la instalaţiile interioare sau de manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale", spune purtătorul de cuvânt al companiei, Oana Trandafir.

Ea spune că, pentru a evita accidentele, consumatorii casnici trebuie să "conştientizeze riscurile la care se expun prin utilizarea improvizaţiilor şi să manifeste o atitudine responsabilă, eliminând orice posibilitate de montare ilegală de racorduri la instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale" şi în consecinţă toate modificările sau reparaţiile de la instalaţiile interioare trebuie efectuate "exclusiv prin intermediul unor firme specializate şi autorizate".

"Totodată, dat fiind riscul major în producerea de explozii sau incendii ca urmare a manevrării necorespunzătoare a aparatelor alimentate cu gaze naturale, în special maşini de gătit de tip aragaz sau sobe, consumatorii trebuie să fie atenţi la modul de aprindere a arzătoarelor, astfel încât să nu genereze acumulări de gaz, aceasta fiind una din cauzele cele mai frecvente ce stau la baza exploziilor", mai arată Trandafir.

 

Etichete
Comenteaza