"1.7 miliarde de euro doar pentru orașul lui Boc!". Din PNRR. Iaşiul este "foc şi pară" pe Cluj

"1.7 miliarde de euro doar pentru orașul lui Boc!". Din PNRR. Iaşiul este "foc şi pară" pe Cluj

Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) a fost aprobat de Comisia Europeană, iar la Cluj vor ajunge peste 1,7 miliarde de euro.

Comisia Europeană a aprobat, în 27 septembrie 2021, evaluarea pozitivă a Planului de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), care va putea primi, astfel, din partea UE, granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro, în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, anunţă Reprezentanţa CE la Bucureşti. La Cluj vor ajunge 1,7 miliarde de euro. 

Această situaţie a înfuriat un deputat de Iaşi, care spune că judeţul are zero proiecte de infrastructură şi nicio garanţie că va vedea un euro din acest program. 

„Culmea ridicolului, Iașul este menționat de 16 ori în PNRR, dar fără nici măcar un singur proiect major aprobat.  Cluj Napoca, spre deosebire are 57 de mențiuni în PNRR, 300 milioane de euro pentru un metrou destinat la doar 30.000 de clujeni, 1.3 miliarde euro pentru modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Episcopia Bihor și multe altele care se adună într-un total de 1.7 miliarde de euro doar pentru orașul lui Boc! Aș vrea să îi aud pe liberalii și useriștii ieșeni cum se laudă că au adus bani europeni pentru ieșeni fiind la guvernare!” a spus deputatul Silviu Macovei.

Comenteaza