Fiscul îi educă pe elevii clujeni să îşi plătească dările la stat

Fiscul îi educă pe elevii clujeni să îşi plătească dările la stat
Direcţia Regională a Finanţelor Publice (DRFP) Cluj-Napoca a demarat o acţiune la ciclul primar de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, concretizată într-o lecţie deschisă pentru a educa generaţiile viitoare în spiritul necesităţii plăţii impozitelor şi taxelor, necesare dezvoltării societăţii.

În cadrul acţiunii care s-a bucurat de un real succes, atât în rândul cadrelor didactice, cât mai ales în rândul copiilor a fost prezentată pe scurt şi pe înţelesul lor obiectivele şi misiunea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, au fost explicate în termeni simpli sistemul de taxe, importanţa colectării veniturilor la bugetul de stat  în scopul asigurării resurselor necesare dezvoltării societăţii şi creşterii nivelului de trai, conştientizarea şi educarea viitorilor contribuabili.
 
În cadrul prezentării specialiştii Direcţiei Regionale Vamale au oferit o reprezentaţie de identificare a produselor susceptibile a fi contrafăcute, realizată cu ajutorul echipelor canine. Proiectul va avea caracter permanent, urmând ca an de an să fie instruite alte generaţii de elevi.
 
"Fetiţa mea a fost  foarte încântată de vizită, ne-a povestit cât e de important să ceri bonul fiscal ca să se strângă bani la stat, să fie destui bani pentru şcoli şi spitale", "Copiii recepţionează mult mai uşor mesajul daca e expus într-o modalitate plăcută” sunt câteva dintre mesajele trimise de părinţi reprezentanţilor DRFP care au susţinut prezentarea.

Comenteaza