Intel cumpără Kno, deschide birou de software la Cluj

Intel cumpără Kno, deschide birou de software la Cluj
Compania de software Intel anunţă azi că adaugă dezvoltarea de software educațional la Cluj-Napoca operațiunilor deja existente în București și Galați.

Intel își extinde echipa din România, cu un birou la Cluj, ce numără 35 de angajați care dezvoltă software educațional. Aceștia au lucrat până la începutul lunii noiembrie 2013 în cadrul companiei Kno, achiziționată la nivel mondial de Intel.

Kno este lider în dezvoltarea de software educațional, iar achiziția face parte din obiectivul Intel de a crea și extinde accesul la tehnologii de computing pentru toți elevii din lume, cu scopul de a le îmbunătăți procesul de predare-învățare.

Kno, cumpărată de Intel, oferă soluții pentru eReadere și eTextbooks, unelte de colaborare și evaluare a activității din clasă, managementul licențierii și distribuției de cărți, precum și soluții complete pentru școli, incluzând date analitice despre activitatea și evoluția fiecărui elev. În urma achiziției Kno de către Intel conținutul digital al bibliotecii Intel Education Solutions se ridică la peste 225.000 de titluri de cărți pentru clasele 1-12 și învățământul superior, prin parteneriate cu 75 de edituri de cărți educaționale.

În acest moment Intel are în România un centru de Dezvoltare Software Educațional la Cluj-Napoca, un birou de Vânzări și Marketing şi un centru de Dezvoltare Software la Bucureşti, dar şi o subsidiară a companiei Wind River în Galați.

Comenteaza