S-au înmulţit candidatele la titlul de capitală culturală europeană: Sfântu Gheorghe va reprezenta Ţinutul Secuiesc

S-au înmulţit candidatele la titlul de capitală culturală europeană: Sfântu Gheorghe va reprezenta Ţinutul Secuiesc
Şapte oraşe doresc să intre în cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Cea mai nouă candidatură ar putea fi cea a municipiului Sfântu Gheorghe, al cărui primar a anunţat recent că oraşul ar urma să reprezinte întreg ţinutul secuiesc.

"Vom candida în numele Ţinutului Secuiesc. Este o uriaşă oportunitate de a ne arăta valorile şi de a plasa definitiv pe harta Europei Ţinutul Secuiesc", a precizat Arpad Antal, încrezător în şansele de a câştiga titlul de CCE, citat de redactiadestiri.ro.

Reprezentantul Asociaţiei Cluj Capitală Culturală Europeană 2021, Florin Moroşanu a arătat dealtfel marţi dimineaţă în cadrul Matinalului de la Realitatea FM Cluj, iar ulterior pe pagina sa de facebook că nu mai puţin de şapte oraşe din România şi-au anunţat candidatura.

Patru dintre oraşele respective sunt din Transilvania - Braşov, Alba-Iulia, Sfântu-Gheorghe şi Cluj-Napoca, două din Banat - Timişoara şi Arad, respectiv unu din Moldova - Iaşi.

Conform propunerii Comisiei Europene, România urmează să ofere Capitala Culturală Europeană în 2021, alături de Grecia. Propunerea enumeră ordinea în care ţările vor nominaliza Capitalele Culturale Europene în intervalul 2020-2033 şi urmează să fie analizată de Parlamentul European şi de Consiliul Europei care vor lua o decizie finală până la sfârşitul acestui an. România a mai oferit capitala culturală europeană în 2007, anul integrării ţării în UE, când Sibiu a deţinut acest statut.

Comenteaza