Foto Ploaie de aplauze la premiera mondială "Parking", în deschiderea TIFF 2019

Ploaie de aplauze la premiera mondială "Parking", în deschiderea TIFF 2019
Ploaie de aplauze la premiera mondială "Parking", în deschiderea TIFF 2019
Ploaie de aplauze la premiera mondială "Parking", în deschiderea TIFF 2019
Ploaie de aplauze la premiera mondială "Parking", în deschiderea TIFF 2019
Ploaie de aplauze la premiera mondială "Parking", în deschiderea TIFF 2019

Proiecția în premieră absolută "Parking", cel mai recent film în regia lui Tudor Giurgiu, a deschis, vineri seară, ediția cu numărul 18 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Deși au sperat până în ultimul moment că previziunile meteo optimiste se vor adeveri, iar vremea se va stabiliza, organizatorii și publicul s-au retras în sălile de cinema. Ploaia care părea să strice planurile tuturor celor prezenți la deschiderea oficială a TIFF s-a transformat, la finalul serii, în una de aplauze.

Cea mai importantă veste a serii, oferită chiar de președintele festivalului, a fost  lansarea, din 6 iunie, a platformei TIFF Unlimited. Ajuns la majorat, TIFF intră oficial în epoca VoD. Viitorul TIFF, spune președintele Tudor Giurgiu, ,,trebuie să fie un mix între tradiție și digital, între a continua proiecțiile în sălile de cinema și a găsi formula potrivită de a le muta în online.’’ Acest lucru devine posibil odată cu TIFF Unlimited.

Concepută să continue experiența festivalului chiar și după finalul acestei ediții, platforma va permite abonaților să vizioneze filme selectate de echipa artistică a festivalului. Până în 9 iunie, cinefilii se vor putea abona la prețuri reduse, urmând ca după crearea unui cont pe site-ul unlimited.tiff.ro, să se bucure de o săptămână de gratuitate. Orice abonament activat, dintre cele trei scoase la ofertă, va asigura acces gratuit timp de o lună la toate filmele disponibile pe platformă.

După scurta prezentare, directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov, le-a mulțumit tuturor curajoșilor care au înfruntat capriciile vremii și a dedicat un moment în memoria regretatului cineast Tudor Caranfil, marele critic și istoric de film dispărut dintre noi în luna martie a acestui an.

Seara s-a încheiat cu întâlnirea dintre public și echipa filmului "Parking". Mihai Smarandache, protagonistul poveștii de dragoste filmate aproape în totalitate în Spania, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, și compozitorul Julio de la Rosa i s-au alăturat regizorului și au mulțumit cinefililor prezenți în sălile de cinema pentru primirea călduroasă de la Cluj. "Parking" va intra în programul cinematografelor din întreaga țară din 14 iunie, distribuit de Transilvania Film.

Urmează două zile pline la TIFF. Sâmbătă, 1 iunie, împrejurimile spectaculoase ale Castelului Bánffy din Bonțida vor deveni pe rând un paradis al copiilor pe timp de zi, gazda proiecției-maraton "CoinCoin & The Extra-Humans", de la ora 21:30, și ring de dans pentru toți petrecăreții care vor alege să danseze la Full Moon Party.

Weekend-ul are ca moment culminant evenimentul în care actorul Nicolas Cage va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale. Superstarul american va participa și la proiecția de gală a filmului "Față în Față/ (Face/OFF)" în care interpretează rolul principal. Evenimentul este programat sâmbătă, ora 21:00, în Piața Unirii Open Air.

O șansă pentru cinefili de a fi alături de Nicolas Cage și a afla direct de la el detalii despre cariera sa de peste patru decenii se va materializa în masterclass-ul pe care acesta îl susține duminică, 2 iunie, la ora 12:00, la Hotel Platinia. Accesul la eveniment va fi liber, în limita locurilor disponibile. În aceeași zi, fanii îl vor putea admira pe Cage și în horror-ul "Mandy", proiectat de la ora 21:30, la Castelul Banffy din Bonțida.

Organizatorii recomandă publicului să urmărească cu atenție eventualele modificări din programul proiecțiilor și evenimentelor, în mod special ale celor din aer liber, care ar putea fi influențate de starea vremii. Aplicația oficială a TIFF, care poate fi descărcată atât din App Store cât și din Google Play, notifică în timp real schimbările din program, la fel și site-ul și canalele de social media ale festivalului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza