Lotul de documente ale lui Emil Cioran, cumpărate de un român, la Paris, cu 400.000 de euro

Lotul de documente ale lui Emil Cioran, cumpărate de un român, la Paris, cu 400.000 de euro
Întregul lot de documente şi manuscrise aparţinând lui Emil Cioran scoase la o licitaţie. astăzi la Paris, au fost achiziţionate de un român.

Românul a plătit pentru documentele şi manuscrisele achiziţionate 405.000 euro, oferind suma totală la care s-a ajuns în urma licitării fiecărui document şi obiect în parte, conform directorului Bibliotecii Central Universitare din Bucureşti, Mireille Rădoi, citată de agenţii de ştiri româneşti.

BCU şi TVR au participat la licitaţie şi au reuşit în primă fază adjudecarea câtorva obiecte, supralicitate, dar o persoană a oferit suma totală, rezultată din adunarea sumelor oferite pentru toate obiectele, astfel că a adjudecat tot lotul.

În lotul de documente şi manuscrise ale lui Emil Cioran se află inclusiv diploma sa de bacalaureat, cea de licenţă, sau caiete-manuscrise între care „Banalitate şi transfigurare", „Schimbarea la faţă a României", „Tragicul cotidian" sau „Lacrimi şi sfinţi", numeroase cărţi poştale, scrisori adreaate părinţilor şi altor rude, diverse alte documente personale.

Lotul de documente şi manuscrise aparţinând lui Emil Cioran ar fi fost achiziţionate de compania KDF Energy, lider pe piaţa certificatelor de emisii de dioxid de carbon, deţinută de omul de afaceri George Brăiloiu, conform unor „surse din piaţă", citate de Mediafax.

 

Comenteaza