Comedia ”Usturoi” se menține în topul box office-ului de la noi din țară

Comedia ”Usturoi” se menține în topul box office-ului de la noi din țară
Conform datelor oficiale raportate de distribuitori pentru Cinemagia, ”Usturoi” este filmul românesc cu cele mai mari încasări în primul trimestru în România, cu 14.124 de spectatori și încasări de 126.687 lei.

"Succesul nostru la public este cu atât mai neașteptat cu cât distribuția o facem noi, cu mijloacele noastre modeste. Nu avem un trust de presă în spate, nu avem experiență în acest domeniu, nu avem nici măcar buget de promovare, dar filmul se pare că este împins mai departe de propriul său success, fără precedent cel puțin pe piața din Cluj!", a declarant regizorul Lucian Alexandrescu, stabilit în Miami, SUA.

La cererea publicului, comedia românească "Usturoi", prima producție cinematografică independentă turnată în Transilvania după 1989, filmul fiind turnat în orașul Cluj-Napoca și județul Sălaj, revine pentru a șasea săptămână la cinema Florin Piersic. Usturoi" rulează duminică, 10 aprilie, miercuri, 13 aprilie, şi joi, 14 aprilie, de la ora 20:00.

Filmul "Usturoi" a fost scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de Lucian Alexandrescu, sibian stabilit în Miami, SUA. Pelicula descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează să-și îndeplinească visul de a deveni actori.

Filmul se adresează celor foarte tineri, celor în floarea vârstei și seniorilor deopotrivă, iar clasificarea de la Consiliul Național al Cinematografiei este AG (audiență generală), "Usturoi" fiind una din puținele producții la care copiii, părinții și bunicii pot merge împreună la film.

Comenteaza