230 tone de deşeuri, colectate din apele ce traversează Clujul

230 tone de deşeuri, colectate din apele ce traversează Clujul
Aproximativ 230 de tone de deşeuri au fost colectate în urma acţiunilor de salubrizare desfăşurate pe 94 de cursuri de apă, din 54 de localităţi clujene.

Acţiunile de salubrizare au fost derulate în perioada martie-aprilie 2012, pe raza a 44 de localităţi din bazinul hidrografic Someş-Tisa şi 32 de cursuri de apă din administrarea bazinală Mureş.

Conform reprezentanţilor Sistemului de Gosopodărire a Apelor Cluj, acţiunile de verificare au urmărit salubrizarea cursurilor de apă, lucrările de igienizare şi cele necesare pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari.

"A fost verificată existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos de pe maluri şi din albiile cursurilor de apă, starea secţiunilor de scurgere a apelor de sub poduri sau podeţe, lucrările de decolmatare a şanţurilor, rigolelor şi canalelor de dirijare a apelor pluviale", se arată într-un comunicat remis presei.

Până cel târziu la 15 mai, administraţiile locale vizate trebuie să finalizate toate lucrările de igienizare a cursurilor de apă şi să desfiinţeze depozitele ilegale de deşeuri de pe malurile apelor sau de pe raza localităţilor.

 

 

Etichete
Comenteaza