Video Clujul are proiecte de peste 4 miliarde de euro în implementare. Clujeanul cu rang de ministru: „Îmi doresc să se întâmple asta peste tot în țară”

Clujul are proiecte de peste 4 miliarde de euro în implementare. Clujeanul cu rang de ministru: „Îmi doresc să se întâmple asta peste tot în țară”

Metroul, Centura Metropolitană sau Spitalul Regional de Urgență sunt cele mai importante proiecte de infrastructură ale Clujului care contribuie la suma totală de aproximativ 4 miliarde de euro, în ceea ce privește investițiile în derulare.

Mircea Abrudean, Secretar General al Guvernului și singurul clujean cu rang de ministru din Executivul condus de Marcel Ciolacu, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre celei mai importante proiecte clujene.

Încă de când eram prefect la Cluj, spuneam că primarii din județ încearcă să se descurce așa cum pot. Accesează bani europeni și, din fericire, Clujul este campion la acest capitol, iar apoi se încurcă în birocrația tipic românească. Și pentru aceste aspecte apelează la sprijin de la București.

Desigur că mă uit cu atenție la proiectele majore ale Clujului. Contribui cât de mult pot din această poziție. Din fericire Clujul implementează, în momentul de față, proiecte majore de peste 4 miliarde de euro. Aici vorbim de bani europeni, din PNRR sau din programe operaționale aferente. Evident, infrastructura este cea mai importantă. Aici avem proiectul metroului, centura metropolitană, electrificarea liniei de cale ferată Cluj – Episcopia Bihor, spitalul Regional de Urgență.

De asemenea, avem proiecte și în zona educației, în zona culturii. Avem Academia de Muzică din Mănăștur, unde lucrările sunt aproape gata. Guvernul României a investit peste 65 de mil. euro aici. Mai este și drumul de legătură între Mărtinești și A3. Sunt foarte multe proiecte la Cluj pe care le gestionăm și implementăm.

E foarte complicat să duci un proiect de asemenea anvergură la capăt. Sunt foarte multe bariere de parcurs, administrative, birocratice, de finanțare. Peste 4 miliarde de euro proiecte majore de investiții publice este foarte mult pentru un județ. Nu mai punem la socoteală proiectele pe programul Anghel Saligny, alte zeci de milioane și acolo”, a declarat, la ZIUA LIVE, Mircea Abrudean.

Faptul că municipiul Cluj-Napoca este în top 10 orașe europene din punct de vedere al calității vieții reprezintă un lucru extraordinar. Cred că trebuie să ne motiveze foarte mult să accelerăm și mai mult investițiile și să facem Clujul cât mai atractiv pentru cei care vin să trăiască și să muncească aici. Îmi doresc să se întâmple asta peste tot în țară. Se fac demersuri peste tot” - Secretarul General al Guvernului.
Comenteaza