Cele mai populare destinații de anul trecut. Clujul, în topul căutărilor mai ales la final de 2023

Cele mai populare destinații de anul trecut. Clujul, în topul căutărilor mai ales la final de 2023

Cluj-Napoca a fost printre cele mai căutate destinații pentru turiști la finalul anului trecut.

Anul trecut, românii au demonstrat un interes sporit pentru călătorii, alegând cu grijă cele mai potrivite cazări pentru vacanţele programate alături de familie şi prieteni. Conform datelor OLX, cazările în regim hotelier au fost cele mai populare atât în sezonul de vară, cât şi cel de iarnă, cu aproape 300.000 de căutări în platformă.

Turiştii îşi îndreaptă atenţia către destinaţii noi, facilităţi multiple şi experienţe inedite pentru a contura amintiri de neuitat în vacanţele lor. Datele OLX ne dezvăluie o varietate de preferinţe şi comportamente ale utilizatorilor, ce au fost în căutarea unităţilor de cazare, în cadrul platformei, în anul 2023.

Clujul, în topul căutărilor la final de 2023

Destinaţii populare: Din punct de vedere al destinaţiilor, utilizatorii paltformei amintite au avut preferinţe specifice în funcţie de sezon. În sezonul de vară, locaţiile de pe litoral au atras turiştii pentru a petrece vacanţe relaxante, sub razele calde ale soarelui. Cele mai populare locaţii au fost, în ordine: Costineşti, Eforie Nord, Mamaia, Mangalia, Năvodari şi Saturn. Pentru turiştii iubitori de munte, oraşul Braşov a fost alegerea cea mai potrivită, fiind locaţia preferată a românilor pentru un weekend departe de oraş.

În ceea ce priveşte sezonul toamnă - iarnă, românii au început să se pregătească din timp pentru rezervarea cazărilor dorite pentru sărbători, cele mai multe căutări fiind pentru perioada de Revelion cu peste 100.000 de căutări. De asemenea, turiştii s-au bucurat de perioada magică a Crăciunului şi au ales unităţi de cazare în oraşele ce găzduiesc cele mai frumoase târguri specifice de Crăciun. Astfel, oraşele cele mai populare pentru cazare în perioada Noiembrie - Decembrie 2023 au fost: Cluj-Napoca cu peste 95.000 de căutări, Braşov cu peste 93.000 de căutări, Bucureşti cu 92.000 de căutări şi Sibiu ce a însumat peste 50.000 de căutări.

Tipuri de cazare căutate: În 2023, românii au optat pentru locaţii în regim hotelier, fiind potrivite atât pentru călătoriile scurte, de afaceri, cât şi pentru vacanţele alături de cei dragi. De asemenea, cabanele, ce au însumat aproximativ 200.000 de căutări, în perioada Decembrie - Ianuarie, au fost o alegere inspirată pentru mulţi turişti, ce au preferat acest tip de cazare pentru petrecerea de revelion sau un mic getaway la munte. În plus, cabanele de tip A frame au reprezentat un trend ascendent în căutările turiştilor, în perioada Octombrie - Ianuarie 2024.

Facilităţi: Facilităţile au constituit unul dintre cele mai importante criterii în alegerea unei unităţi de cazare în 2023. Turiştii au preferat cazări cu piscină - peste 50.000 de căutări, ciubăr - peste 33.000 de căutări, jacuzzi - peste 18.000 de căutări, dar şi opţiunea de a organiza petreceri în cadrul locaţiei - cu peste 12.000 de căutări. Mai mult de jumătate din aceste căutări au fost realizate în perioada Octombrie - Ianuarie 2024.

Trend-uri: Conform datelor platformei, s-a observat un interes crescut pentru cazările din Cluj, în special în preajma festivalurilor locale, cât şi pentru zonele axate pe turismul balnear: Băile Herculane, Băile Figa, Călimăneşti, Căciulata. De asemenea, cazările ce acceptă plata prin tichete de vacanţă au fost la mare căutare în platformă.

„Tendinţele de căutare pentru cazări în anul 2023 ne arată că românii continuă să îşi extindă orizonturile şi să descopere destinaţii noi, unităţi de cazare inedite, dar şi facilităţi de care să se bucure" menţionează Andreea Oancea, Brand Manager OLX Jobs & Services.

Comenteaza