Arderea ilegală a vegetației continuă și în Florești. Pompierii au intervenit la timp

Arderea ilegală a vegetației continuă și în Florești. Pompierii au intervenit la timp
| Foto: isu cluj

Un incendiu s-a produs, marți seară, pe o stradă din comuna Florești, acolo unde flăcările au cuprins vegetația uscată.

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești au intervenit, marți seară, 9 aprilie, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins vegetația uscată din apropierea străzii Cetății din localitatea Florești.

"Stingerea flăcărilor a fost realizată imediat de către echipajul operativ, fiind împiedicată propagarea acestora mai departe de limitele în care au fost găsite", a transmis ISU Cluj.

De asemenea, pompierii clujeni reamintesc faptul că începând din luna octombrie a anului trecut arderea vegetației uscate este interzisă.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice, conform alineatului (1) al articolului 96 din Ordonanța de Urgență 195 din 2005 privind protecția mediului, modificată de Legea nr. 265 din 2006 și completată de Ordonanța de Urgență numărul 38 din 2022.

Comenteaza