Un grup de clujeni a cerut introducerea transportului pe timp de noapte. Vezi ce răspuns le-a dat CTP

Un grup de clujeni a cerut introducerea transportului pe timp de noapte. Vezi ce răspuns le-a dat CTP
Membrii Partidului Dubios, un grup de clujeni recent înfiinţat, a trimis o scrisoare către Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, în care au cerut, printre altele, introducerea a două linii de transport în comun pe timp de noapte.

Grupul şi-a motivat cererea făcând apel la statutul de oraş european al Clujului. "Noi, simpatizanţii Partidului Dubios, şi alţi cetăţeni de rând am dori crearea a cel puţin două linii de transport public local, pe timpul întregii nopţi, şapte zile pe săptămână. Acest lucru ar deveni o adevărată facilitate pentru cetăţenii Clujului, un oraş care se vrea a fi european", au transmis ei în scrisoare. 

Membrii serviciul de exploatare al CTP le-au răspuns că, deşi a existat şi în trecut o astfel de iniţiativă, introducerea transportului pe timp de noapte nu este rentabil, din cauza numărului scăzut de călători. 

"CTP a avut în repetate rânduri iniţiativa introducerii transportului urban pe timp de noapte, pe diferite trasee. Ţinând cont de numărul redus al călătorilor transportaţi de fiecare dată şi interesul redus pentru acest tip de transport, precum şi de faptul că activitatea de transport trebuie să funcţioneze după principiul minimei rentabilităţi, considerăm că în oraşul nostru nu se justifică, deocamdată, extinderea curselor de noapte", au afirmat aceştia. 

În acelaşi timp, reprezentanţii CTP susţin că interesul clujenilor este scăzut şi faţă de singura linie de transport public de persoane care funcţionează în prezent pe timp de noapte.

"Linia de autobuze nr. 25 funcţionează în intervalul orar 23:00-01:00, fiind cea care acoperă o mare parte din oraş, traversând cartierele Mănăştur, Centru, Mărăşti şi Gheorgheni, însă, din păcate, nici pe acest traseu numărul călătorilor transportaţi nu acoperă costurile de exploatare", au adăugat reprezentanţii companiei. 

Partidul Dubios a luat fiinţă la sfârşitul lunii iulie. Membrii acestuia încearcă să scoată în evidenţă problemele comunităţii în care trăiesc, acţionând sub motoul "Noi o ardem dubios, dar bine!". În scrisoarea adresată CTP, ei au mai cerut scoaterea din uz a troleibuzelor mai vechi de 15 ani, organizarea unor întâlniri periodice cu conducerea companiei şi îmbunătăţirea serviciilor oferite.

Comenteaza