Trece și 2019 fără CMID. CJ Cluj îl deleagă pe Dohotaru să coordoneze un grup de lucru, "fiind preocupat de acest subiect"

Trece și 2019 fără CMID. CJ Cluj îl deleagă pe Dohotaru să coordoneze un grup de lucru, "fiind preocupat de acest subiect"

Lucrările la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Cluj nu vor fi finalizate nici în acest an. Președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe, îl deleagă pe deputatul independent Adrian Dohotaru să coordoneze un grup de lucru care să găsească soluții suplimentare pentru finalizarea urgentă a proiectului. 

"Cu privire la proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor – SMID, CJ Cluj și președintele acestuia exprimă regretul că acesta nu a fost finalizat până în acest moment, acest proiect fiind demarat și executat de-a lungul mai multor administrații județene, cu implicarea și a altor instituții publice direct interesate. Este regretabil că până la acest moment proiectul SMID nu a fost finalizat. Întârzierile, mai ales de natură juridică/ tehnică, au creat neplăceri, fapt pentru care prezentăm scuze", transmite forul județean. 

În acest context, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, inițiază un grup de lucru format din mai mulți experți la care vor fi invitate să ia parte toate instituțiile abilitate sau interesate, inclusiv Primăria Cluj-Napoca, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu și instituțiile tutelare de mediu, urmând ca acest grup să beneficieze de întregul suport al CJ și să fie coordonat de către deputatul Dohotaru, acesta din urmă fiind preocupat de acest subiect.

"Este de așteptat ca acest grup de experți să găsească soluții suplimentare pentru finalizarea urgentă a proiectului SMID și darea lui în folosință chiar anterior termenelor contractuale existente, respectiv anul 2020", punctează CJ. CMID a fost început în 2011 și trebuia terminat în 2014. Acesta a beneficiat de fonduri europene, dar a fost blocat de insolvențe, lucrări neconforme, furturi de pământ și alunecări de teren. 

Comenteaza