Toamna şantierelor. Ce străzi intră în lucru

Toamna şantierelor. Ce străzi intră în lucru
Clujul anului 2015 stă categoric sub semnul şantierelor. Nu se termină bine reabilitarea unei străzi că alta intră în lucru. Deşi odată cu venirea toamnei unele artere capătă o nouă faţă, modernizarea altora abia acum începe.

Primarul municipiului, Emil Boc, a anunţat joi seara începerea lucrărilor de reabilitare a Căii Floreşti. Potrivit edilului, până în data de 4 septembrie va fi finalizat tronsonul cuprins între Podul Calvaria şi supermarketul Billa, în timp ce cel situat între Billa şi Nodul N va fi terminat până la sfârşitul aceleiaşi luni. 

De asemenea, strada Fericirii va fi asfaltată complet până în 4 septembrie, iar reabilitarea străzii Fundătura ar trebui să fie terminată până în 1 octombrie.

"Până în 5 septembrie se vor finaliza şi lucrările de amenajare a drumului Sopor. Lucrările nu fac parte din cadrul proiectelor europene şi se realizează de către RADP Cluj", a informat Boc, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

La începutul săptămânii primarul promitea, în cadrul matinalului REALITATEA FM Cluj, că două dintre arterele centrale vor fi date în folosinţă până la startul şcolii. Este vorba de Avram Iancu şi Horea, termenul limită de finalizare a lucrărilor fiind de 1 septembrie pentru prima stradă şi de 15 septembrie pentru a doua. 

„Pe Moţilor începe celălalt tronson, dinspre centru spre Mănăştur (acesta trebuia început săptămâna trecută, dar s-a amânat din cauza vremii, n. red.) şi va mai fi o zonă aglomerată în septembrie, Splaiul Independenţei, care se va face după terminarea străzii Horea, pentru că va trebui să avem o redirijare a circulaţiei", a precizat Boc marţi.

În acelaşi timp, primăria Cluj-Napoca a început lucrările de reabilitare a pasajului subteran din Piaţa Gării, prin care se va face legătura între pasajul modernizat în urmă cu un an şi cel aparţinând CFR.

Comenteaza