Tişe şi Boc vor să administreze în comun stadionul şi polivalenta

Tişe şi Boc vor să administreze în comun stadionul şi polivalenta
Candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe a anunţat, la REALITATEA FM Cluj, care va fi soarta noii arene a Clujului după data de 5 iunie.

Tişe a declarat că, dacă va recâştiga funcţia de preşedinte al CJ, va promova împreună cu primarul Emil Boc o formulă de administrare în comun a Cluj Arena şi a Sălii Polivalente.

În esenţă propunem împreună cu Emil Boc un parteneriat între primărie şi consiliul judeţean, într-un regim public-privat sau public în totalitate. Vom vedea asta după 5 iunie, pentru a elimina această diferenţă de abordare între cele două administrări. Şi stadionul, şi polivalenta sunt obiective făcute din bani publici, ai clujenilor, iar clujenii doresc să fie o administrare pozitivă, să nu mai fie băgaţi bani într-o gaură la Cluj Arena", a afirmat Tişe.

Candidatul PNL a spus că nu este adeptul administrării directe a stadionului de către CJ. „O asemenea structură este, practic, imposibil de administrat prin funcţionari publici. Dacă stadionul ar fi fost în domeniul public, ar fi trebuit cheltuiţi 100.000 de euro pe lună din bugetul public. Cu bune, cu rele, această societate care administrează acum stadionul nu a cheltuit niciun ban public de patru ani, ci doar din veniturile proprii realizate", a mai precizat Tişe.

Societatea care administrează noul stadion, Cluj Arena SA, are ca unic acţionar CJ Cluj şi se confruntă momentan cu mari probleme financiare după ce Primăria Cluj-Napoca i-a blocat conturile pentru o datorie de 11 milioane de lei, reprezentând impozit pe stadion şi penalităţi de întârziere.

Actuala conducere a CJ Cluj a amânat luarea oricărei decizii cu privire la această societate şi la modul cum va fi administrat stadionul de aici încolo, până la înscăunarea noului şef al judeţului.

Administrarea comună a stadionului, aflat în proprietatea CJ, şi a Sălii Polivalente, aflată în proprietatea primăriei, a mai fost propusă de primarul Boc anul trecut, când forul judeţean era condus de Mihai Seplecan, dar atunci propunerea edilului Clujului nu a fost agreată de fostul preşedinte al CJ Cluj.

Comenteaza