Sport pe gratis! "Va fi o atracţie pentru copiii Clujului"

Sport pe gratis!
Primăria va avea o nouă bază sportivă, în care se va putea face sport gratuit. Copiii şi adulţii vor beneficia de infrastructură sportivă de cea mai bună calitate.

În octombrie ar urma să se inaugureze o bază sportivă nouă, de aproape 10 ha, în cartierul Gheorgheni. Aceasta este aproape gata, constructorii mai având de lucru la finisaje şi la plantarea de arbori. Baza are terenuri sportive, piste de alergare, de ciclism şi de role, dar, din păcate, nu şi un bazin de înot.

Lucrările la baza sportivă construită pe locul vechiului cartodrom sunt realizate de compania clujeană Nord Conforest. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), are de achitat 4,6 milioane de euro (20,2 milioane de lei) pentru acest obiectiv, realizat în parteneriat cu primăria clujeană.

Luni, edilul Emil Boc a anunţat cum va funcţiona acest nou obiectiv sportiv al oraşului. „Au fost discuţii despre taxele pe care ar fi urmat să le percepem, dar până la urmă am decis ca totul să fie gratuit, orice copil să poată face sport aici fără bani", a spus Boc.

Primarul a explicat felul în care se vor desfăşura lucrurile. „Va fi ca la starea civilă: te programezi online şi, după ce ai toate documentele mergi şi te căsătoreşti. Sigur, e vorba despre altceva, dar păstrăm principiul.

Te înscrii şi, dacă nu poţi să mergi, să fie un sistem prin care să anunţi şi să intre următorul pe listă. O asemenea bază va fi o atracţie pentru copiii Clujului. Vor putea să intre toţi tinerii care nu aveau bani şi se uitau prin gard la alţii cum joacă fotbal sau alt sport. Copiii pot fi încurajaţi astfel să facă sport şi se vor putea găsi multe talente", a explicat Boc, la REALITATEA FM Cluj.

În noua bază se vor putea practica sporturi precum minifotbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, popice, skating, escaladări, bouldering. Vor exista piste de alergare, aparate fitness, patinoar, sectoare picnic, alei şi spaţii verzi.

Baza va avea iluminat public şi reflectoare pentru practicarea sporturilor în nocturnă, construcţii uşoare pentru sport, respectiv spaţii auxiliare: birouri administrative, vestiare, grupuri sanitare, depozite şi pază, spaţii de alimentaţie publică şi spaţii comerciale, parcaje pentru autoturisme, accese rutiere şi pietonale.

Datele tehnice ale construcţiei:

  • Suprafaţă teren: 93.659 mp
  • Suprafaţa construită la sol: 2.055 mp
  • Spaţii verzi (gazon, pădure): 64.735 mp
  • Circulaţii total (carosabile, parcaje, alei şi platforme betonate): 13.485 mp
  • Sport, agrement (terenuri, piste de alergare, ciclism şi role, fitness, locuri de joacă): 13.383 mp

Iniţial, primăria a dorit să aibă acest parc sportiv până în 2015, când Clujul a fost Capitală Europeană a Tineretului. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în 2013 şi să se finalizeze un an mai târziu. Până la urmă, ordinul de începere a lucrărilor s-a dat abia anul trecut.

Comenteaza