Seplecan insistă cu schimbarea lui Ciceo din funcţia de şef al CA la aeroport. Cum votează consilierii judeţeni

Seplecan insistă cu schimbarea lui Ciceo din funcţia de şef al CA la aeroport. Cum votează consilierii judeţeni
La şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Cluj de vineri, 30 octombrie, Mihai Seplecan va încerca din nou să-l schimbe din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie (CA) de la aeroport pe directorul David Ciceo.

Prima tentativă de acest gen a fost făcută de preşedintele CJ Cluj în urmă cu o lună, dar proiectul de hotărâre a fost respins de consilierii judeţeni, 29 dintre aceştia votând împotrivă.

La acel moment, Mihai Seplecan a promis că va include pe ordinea de zi acest proiect şi în şedinţele viitoare, lună de lună. A rămas consecvent cu ce a spus atunci şi astfel proiectul va ajunge vineri din nou în atenţia consilierilor judeţeni.

Executivul CJ Cluj consideră că David Ciceo nu poate deţine în acelaşi timp funcţia de director general al aeroportului dar şi pe cea de preşedinte al consiliului de administraţie al instituţiei, în condiţiile în care Hotărârea de Guvern care permitea acest lucru, ca normă accesorie, nu se mai poate aplica pentru că articolul 12 din Legea nr. 15/1990, privind numirea consiliului de administratie al unei regii autonome, a fost abrogat.

Directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu" Cluj, David Ciceo, a susţinut, în faţa consilierilor judeţeni, că „deţinerea celor două funcţii este legală în cazul regiilor din domeniul aeroportuar, aşa cum este de exemplu cazul aeroportului din Iaşi".

La precedenta şedinţă a CJ Cluj a avut loc un schimb de replici tăioase între preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, şi directorul general al aeroportului Cluj, David Ciceo, iar acesta din urmă şi-a impus punctul de vedere în faţa plenului forului judeţean.

Pentru şedinţa de vineri, consilierii judeţeni ai PNL, care sunt majoritari, afirmă, prin vocea liderului lor de grup, Călin Tuluc, că înclină spre o poziţie neutră, de abţinere de la vot.

"E clar că există o dispută între domnii Seplecan şi Ciceo, iar fiecare vine cu argumente legale. Legea instituie o opţiune a autorităţii tutelare, nu o obligaţie. Vom propune să fie cerut un punct de vedere de la o instituţie terţă, Ministerul Transporturilor, pentru că sunt două acte normative în vigoare care se bat cap în cap", a afirmat consilierul judeţean Călin Tuluc.

Aceeaşi atitudine o s-o aibă şi consilierii judeţeni ai social democraţilor clujeni. Liderul grupului de consilieri judeţeni ai PSD din CJ Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat că reprezentanţii PSD se vor abţine de la vot, în condiţiile în care, din punct de vedere juridic, normele care reglementează deţinerea simultană a celor două funcţii, nu sunt clare.

În continuare, noi vom propune să analizăm la nivelul grupurilor politice din consiliul judeţean situaţia neplăcută a relaţiei tensionate care există între executivul CJ Cluj şi aeroport, o regie importantă aflată în subordinea instituţiei", a declarat pentru ZIUA de CLUJ consilierul judeţean Remus Lăpuşan.

 

 

Comenteaza