Preţul combustibilului a scumpit şi biletele de avion. David Ciceo: „Sfătuim pasagerii să își facă rezervările din timp”

Preţul combustibilului a scumpit şi biletele de avion. David Ciceo: „Sfătuim pasagerii să își facă rezervările din timp”
| Foto: captura YouTube - Via Cluj TV

Companiile aeriene regândesc strategiile de vânzări, din cauza creşterii costului combustibilului. David Ciceo, directorul aeroportului din Cluj-Napoca spune că nu doar pasagerii se confruntă cu o situaţie de incertitudine, ci şi companiile, mai ales că au în derulare proiecte de investiţii.  

„După cum pot observa și paragerii, există creșteri a prețului biletului. Prețul combustibilului influiențează foarte mult prețul biletului. De asemenea, este foarte important și sfătuim pasagerii să își facă rezervările din timp. Prețul biletului este mult mai bun dacă își fac cu mai mult timp înainte rezervarea.

Noi ne așteptăm la o creștere, dar din păcate această creștere este corelată cu creșterea generală prețurilor de consum”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, într-o intervenție la postul tv Digi24.

Odată cu creştera preţului la combustibil cresc şi costurile de operare în aeroporturi. Prețurile la biletele de avion au crescut odată cu creșterile de prețuri în costul energiei, costul gazului, cu alte costuri.

"Avem o nesiguranță legat de investiţii în ce privește prețul materialelor. Toate aeroporturile din România sunt angajate în proiecte de construcţii şi multe dintre aeroporturile locale sunt angajate în lucrări realizate pe fonduri europene. 

Există o distorsiune. Guvernul a luat anumite măsuri, trebuie să actualizăm. Este o perioadă destul de complicată, după cum cunoaştem toţi, războiul dintre Rusia şi Ucraina a influiernţat foarte mult piaţa europeană şi piaţa mondială în ce priveşte toate tarifele.

Suntem într-o situaţie de incertitudine foarte mare în multe privinţe: privind costurile, privind materialele de construcţii, dar în ce priveşte aeroporturile din România, am avut un sprijin real din partea Ministerului Transporturilor", a mai declarat David Ciceo. 

"În lunile mai şi iunie suntem deja aproape la nivelul din 2019. Aerporturile din România nu au disponibilizat personal, noi am reuşit să îi menţinem şi au fost trimişi în şomaj tehnic. Şi noi am luat foarte multe măsuri de reducere a costurilor. Aeroporturile foarte mari din Europa au redus personal. Având în vedere creşterea foarte bruscă acum nu reuşesc să facă faţă, dar ne aşteptăm ca în 2 luni să se revină la normal", a adăugat Ciceo. 

"Este foarte important să se verifice în continuare condiţiile de călătorie. Mai sunt încă ţări care solicită certificatul verede de călătorie, tot mai puţine, dar mai sunt în Europa. De asemenea să-şi verifice zborul cu compania aeriană, să se prezinte cu cel puţin 2 ore, preferabil 3 ore înainte în aeroport. Ne aşteptăm şi în toată ţara, dar şi în aeroportul  Cluj să avem un record de zboruri turistice chiar în această vară. Să ştiţi că în România vom depăşi anul 2019", a mai spus directorul aeroportului clujean. 

Comenteaza