Se caută poliţişti locali. „Posturile sunt tentante, pentru că sunt sigure"

Se caută poliţişti locali. „Posturile sunt tentante, pentru că sunt sigure
Poliţia Locală pregăteşte o nouă tranşă de angajări în luna octombrie.

Direcţia Poliţia Locală, din Primăria Cluj-Napoca, face din nou angajări. De data aceasta au fost scoase la concurs 18 posturi. Cele mai multe sunt la ordine şi siguranţă publică, dar se caută poliţişti locali şi pentru trafic rutier, controlul privind protecţia mediului sau evidenţa persoanei şi baze de date.

Proba scrisă a concursului va avea loc în 12 octombrie, iar dosarele pot fi depuse cu 20 de zile mai devreme. Înaintea examenului scris va exista o probă sportivă eliminatorie.

„Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare. Dosarele de înscriere la concurs trebuie să conţină, în mod obligatoriu, documentele prevăzute de art. 49, alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 şi se vor depune în termen de 20 zile de la publicarea anunţului", se arată la anunţul de concurs de pe website-ul posturi.gov.ro.

„Salariile sunt decente, iar posturile sunt tentante, pentru că, dacă îţi faci treaba serios, sunt posturi sigure. Angajaţii sunt funcţionari publici; nu se iese la pensie ca din poliţie sau armată, mai devreme, ci normal, după vârsta de 60 de ani. Se lucrează în două schimburi, întrucât e nevoie să fim mereu atenţi la ceea ce se întâmplă în oraş", a precizat Marcel Bonţidean, directorul Poliţiei Locale.

Anul trecut şi în prima parte a lui 2017, Poliţia Locală a fost extrem de activă în ceea ce priveşte recrutările. Au fost mai multe valuri de angajări după instalarea ca director a lui Marcel Bonţidean, în august 2016.

Aparatul de verificare şi control al Primăriei urmăreşte să ajungă la peste 320 de salariaţi. Asta pentru că legea permite un poliţist local la 1.000 de locuitori, iar Cluj-Napoca are, potrivit celui mai recent recensământ, circa 324.000 de cetăţeni.

„În prima parte a anului viitor vom mai angaja 44 de poliţişti locali, iar acesta va fi ultimul val. Pe cei mai mulţi îi vom încadra atunci la traficul rutier", a subliniat Bonţidean.

 

Comenteaza