Asistații sociali din Florești curăță mizeria lăsată de localnici FOTO

Asistații sociali din Florești curăță mizeria lăsată de localnici FOTO
Primarul Floreștiului, Horia Șulea, a anunțat, pe Facebook, că la licitația publică pentru salubrizarea localității nu s-a prezentat niciun doritor, astfel că procedura va fi reluată în martie.

"Multe bazaconii mi-au fost date a citi și a auzi în ultima vreme. Ba despre câmpurile pline de noroi, ba despre terenurile private pline de gunoie, ba despre miile de asistați sociali din Florești care doar iau bani și nu fac nimic, ba despre mizeria de pe străzi private. Toate din cauza primarului. Urmează senzaționala lipsă a piramidonului din farmacii, penurie datorată, evident, primarului! 

Trecând la lucruri serioase, pentru a clarifica unele lucruri... În Florești sunt fix 48 de dosare de asista'i sociali! Iar aici sunt incluse familiile cu copii sub 7 ani, cei cu vârstă de pesnionare și cei bolnavi, cu decizie medicală. Toți aceștia nu prestează muncă în folosul comunității. Mai rămân efectiv cu lucru în folosul comunității undeva la 10-11 persoane zilnic.

Asta întrucât munca în folosul comunității înseamnă (funcție de numărul de membri din familie și venit) 20-35 ore de lucru pe lună, adică la un program de 4 ore pe zi, 3-7 zile pe lună! (dacă l-am pune program de 8 ore ar însemna 2-4 zile pe lună). Toate acestea rezultă din formule de calcul prevăzute de lege. Legat de sumele primite, acestea variază de la 142 lei la puțin peste 500 de lei în cazul familiilor cu 6 membri. 

Ca și comparație... Florești... populație de 33.000 locuitori... 48 de asistați sociali, adică 0,14 % din populație. Județele din sudul țării au acest coeficient la peste 2, adică de peste 14 ori mai mult, iar unele comune au acest coeficient la amețitoare cote cu 2 cifre, numere ce uneori ajung la jumătate din populație sau chiar mai mult. 

Da, nu am fost și nu sunt adeptul ajutoarelor sociale. Nu am mentalitate și gândire de stânga ! Nu mă interesează bolnăviciosul principiu de “bani pentru nimic mascați ca ajutoare sociale contra voturi!”.

Legat de munca asistaților sociali, câteva poze cu munca lor de pe Valea Sanaslăului, Eroilor, zona G. Doja, Zona râului Someș - Balastierei, muncă adiacentă curățeniei stradale, excelent coordonată și supravegheată de colega noastră Geanina Poldner și de colegii de la Poliția Locală. 

Da, așa e, după ce Quatro Eco Salub a fost incapabilă de a presta acest serviciu de curățenie stradală (întrebați administratorul firmei de ce) și s-a reziliat contractul cu ei, Floreștiul nu a beneficiat de acest serviciu. Am organizat o procedură de achiziție publică, nu a fost nici un doritor, la mijlocul lunii viitoare procedura se reia", a scris Șulea, pe pagina sa de socializare.

Comenteaza