Poliţia Locală a dat amenzi de 11 milioane de lei. Au depistat 800 de cerşetori

Poliţia Locală a dat amenzi de 11 milioane de lei. Au depistat 800 de cerşetori
Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi-a prezentat bilanţul pe anul 2017.

Poliţiştii locali au aplicat 47.417 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11,2 milioane de lei, în 2017. Pe linie de ordine și siguranță publică au fost constatate 65 de fapte de natură penală în urma cărora persoanele suspecte au fost predate Poliției Municipiului Cluj-Napoca pentru continuarea cercetărilor, care s-au referit la infracțiuni de distrugere, furt sau tâlhărie.

În 2017 au fost desfășurate 1.778 acțiuni cu forțe proprii sau în colaborare cu Poliţia Municipiului, Poliţia Transporturi, Poliţia Rutieră, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu', Registrul Auto Român, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică, Garda de Mediu, Direcţia Regională de Metrologie.

De asemenea, în această perioadă polițiștii locali au executat 602 misiuni specifice de menținere și asigurarea ordinii publice și fluidizarea traficului rutier pe timpul desfășurării manifestațiilor cultural-artistice, mitinguri, demonstrații, competiții sportive, procesiuni (evenimente între care Zilele Clujului, TIFF, Untold, Zilele Culturale Maghiare, Ziua Națională a României, Târgul de Crăciun, Revelion).

Zilnic s-a acționat pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, fiind depistate 896 de persoane față de care s-a luat măsura internării în centrele specializate din administrarea Serviciului Public de Asistență Socială.

Unele dintre acestea, care nu erau din Cluj-Napoca, au fost îndrumate spre locul de domiciliu. Din numărul persoanelor depistate practicând cerșetoria 25 au fost copii, față de care s-a luat măsura predării aparținătorilor legali sau internarea în centrele specializate în ocrotirea minorilor.

Au fost identificate nerespectând prevederile legale 4.398 autovehicule. De asemenea, au fost identificate 689 de autovehicule din categoria fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al statului, 72 fiind ridicate, 265 de autovehicule au fost retrase de pe domeniul public de către proprietari, 243 fiind în procedură de lucru, iar 109, repuse în circulație.

Împreună cu Agenția Națională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Cluj au fost desfășurate campanii de conștientizare a populației cu privire la consecințele consumului de droguri, acestea desfășurându-se cu ocazia manifestărilor cultural-artistice și cu ocazia datei de 1 iunie - Ziua Copilului la manifestarea desfășurată în Parcul Central, unde au fost distribuite 10.000 de pliante cu conținut și recomandări preventive.

Pe linia colectării selective, au avut loc 31 întâlniri cu asociaţiile de proprietari, la care au participat 600 de persoane care beneficiază de punctele de colectare îngropate. În urma activităţilor desfăşurate, au fost desfiinţate 636 rampe de depozitare clandestine.

În anul 2017 au fost verificate 22.000 de sesizări. În urma verificărilor, în multe cazuri s-au întocmit procese-verbale de contravenţie, o parte dintre acestea au fost soluţionate pe cale amiabilă, iar o parte nu şi-au mai regăsit obiectul, deoarece până la deplasarea echipei de intervenţie situaţia era remediată.

Comenteaza