Schimbă macazul în scandalul transportului clujean

Schimbă macazul în scandalul transportului clujean
După ce a contribuit la derularea licitaţiei de transport, iar Fany a câştigat traseele Baciu şi Floreşti, în detrimentul RATUC, care se angajase să opereze pe aceste rute în baza proiectului de transport metropolitan, executivul Consiliului Judeţean schimbă acum macazul.

Preşedintele Horea Uioreanu a anunţat că îi va trimite luni o scrisoare oficială primarului Emil Boc pentru a-i cere ca instituţia sa să fie acceptată ca parte din Asociaţia de Transport Metropolitan.

După ce a fost acuzat de Primarul Emil Boc de faptul că a sabotat proiectul de transport metropolitan, preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu vine şi spune că este singurul care are soluţii pentru ca acest proiect să devină funcţinal. Mai mult, Uioreanu spune că-i va cere oficial primarului Emil Boc să includă instituţia Consiliului Judeţean ca partener în Asociaţia de Transport Metropolitan. „Toată lumea ne învinovăţeşte pe noi că am sabotat proiectul de transport metropolitan. Eu vă spun că sunt singurul care pot gestiona acest proiect. Am soluţii. Primăria nu trebuie decât să ne accepte ca parteneri în cadrul Asociaţiei Metropolitane de Transport. Luni voi trimite o scrisoare oficială în sensul acesta", a precizat Uioreanu.

Acesta nu a vrut să ofere mai multe detalii şi nici să explice cum va proceda pentru ca RATUC să poată opera pe traseele Floreşti, Baciu, Chinteni şi Apahida, având în vedere că acestea au fost câştigate la licitaţie de alţi operatori privaţi. Uioreanu s-a limitat să spună că are soluţii şi a menţionat că administraţia judeţeană nu doreşte să devină acţionar al RATUC (această regie s-a transformat în societate comercială tocmai pentru a deservi Asociaţia Metropolitană): „Nu vrem să fim acţinari ai RATUC, vrem doar să fim parte din Asociaţia de Transport Metropolitan".

Primarul Emil Boc a precizat că va analiza cadrul legal pentru a vedea dacă administraţia judeţeană poate deveni asociat în cadrul acestui proiect, având în vedere că nu deţine ca şi atribuţie gestionarea transportului în comun. „Sigur, avem toată deschiderea pentru colaborare, dacă se dovedeşte că domnul Uioreanu este de bună credinţă şi nu doar se laudă, precum s-a întâmplat data trecută când a împărţit fluturaşi anunţând că sprijină proiectul de transport, dar în realitate l-a blocat. Mă voi consulta şi cu primarii din Asociaţie şi vom emite un punct de vedere", a adăugat primarul Emil Boc. Acesta l-a acuzat pe Uioreanu în repetate rânduri că ar fi lucrat pentru interesele companiei Fany, reintroducând în licitaţie traseele incluse în proiectul de transport metropolitan, pe care urma să intre să opereze RATUC-ul.

 

 

Comenteaza