Rosal şi Brantner au pierdut Clujul. Cine este câştigătorul surpriză

Rosal şi Brantner au pierdut Clujul. Cine este câştigătorul surpriză
Primăria Cluj-Napoca a adjudecat licitaţia pentru serviciile de salubrizare şi deszăpezire stradală în municipiu. Dupa foarte mulţi ani, companiile Rosal şi Brantner au pierdut monopolul gunoaielor la Cluj.

Ambele loturi (zone din oraş) scoase la licitaţie au fost adjudecate de compania Supercom Bucureşti. Durata contractului, estimat la 137.625.504 lei, fără taxa pe valoarea adăugată, este de opt ani.

Ofertele declarate drept câştigătoare la concesionarea serviciului de salubrizare stradală şi la deszăpezire pentru municipiul Cluj-Napoca, sunt pe loturi, următoarele:

 

Operatorii economici care au depus oferte

Lot 1/sector 1
1. SC ROMPREST SERVICE SA
2. RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA SA
3. SC SUPERCOM SA
4. SC ROSAL GRUP SA

Lot 2/sector 2
1. SC ROMPREST SERVICE SA
2. RER ECOLOGIC SERVICE BUZAU SA
3. SC POLARIS M HOLDING SRL
4. SC SUPERCOM SA
5. SC ROSAL GRUP SA
6. COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES

Supercom se leagă de gruparea Udrea-Cocoş-Bittner-Ciuclea şi asigură salubrizarea în sectorul II din capitală, însă, potrivit mediei locale, a deţinut şi contracte importante în judeţul Dâmboviţa, în timpul fostului preşedinte Florin Popescu (PDL). Contractul cedat firmei din gruparea apropiată de fostul ministru PDL Elena Udrea a dus la executarea silită a Consiliului Judeţean  Dâmboviţa de către Supercom, pentru câteva zeci de milioane de lei.

Potrivit topului Forbes din 2011, fostul senator PSD din legislatura 2004-2008, vicepreşedinte al UNPR, Ilie Ionel Ciuclea, deţine Supercom, împreună cu familia sa. "Compania a devenit cunoscută după ce a reuşit să câştige contractele de salubrizare pentru sectorul 2 din capitală. Deşi s-a scris de mai multe ori că firma a fost înfiinţată de Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, şi de Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase şi cedată ulterior familiei Ciuclea, nu există dovezi în acest sens", se arată în respectivul top.

Supercom a devenit cunoscută şi a încasat bani publici, peste 2 milioane de euro, începând cu 2007, după ce Primăria Sectorului 2, condusă de Neculai Onţanu - UNPR, a autorizat-o să ridice autovehiculele parcate ilegal pe domeniul public. Cel mai contestat contract încheiat în 2007 cu administraţia Sectorului 2 este autorizaţia de ridicare a automobilelor parcate ilegal.

"Pe lângă firma de salubritate, care are contract cu Primăria Sectorului 2 şi care reprezintă  50% din business, grupul mai cuprinde şi o fabrică de producţie a asfaltului, o secţie de drumuri şi lucrări de infrastructură, o firmă de instalaţii de gaze şi o firmă de administrare de locuinţe", se arată în Topul Forbes.

 

Comenteaza