Reguli noi pentru banii pentru sport pe care îi dă Primăria Cluj-Napoca

Reguli noi pentru banii pentru sport pe care îi dă Primăria Cluj-Napoca
| Foto: fiba.basketball

Cluburile și structurile sportive din oraș pot primi finanțare pentru proiectele lor anuale de promovare a sportului în baza unui nou regulament aprobat astăzi de Consiliul Local Cluj-Napoca. Vechiul regulament a fost adoptat în 2017.

Potrivit referatului care însoțește proiectul de hotărâre, regulamentul trebuia actualizat pentru a se armoniza cu legislația în domeniu și pentru a avea o formă mai accesibilă pentru beneficiari.

Principalele modificări pe care le aduce noul regulament se referă la modificarea de justificare a contribuției proprii de 10% din valoarea proiectelor depuse și clarificarea valorii maxime decontabile pentru contractele de activitate sportivă relativ la indicatorul statistic ”salariul minim brut pe economie”.

Limita maximă decontabilă per contract per lună este suma care rezultă din înmulțirea cu 10 a indicatorului statistic menționat. De asemenea, s-a întocmit un ghid unificat pentru decontarea cheltuielilor

Potrivit regulamentului finanțarea se face pe baza unei selecții publice de proiecte care se poate organiza o dată sau de mai multe ori pe an. Proiectele se pot depune fie în format tipărit la registratura primăriei, fie online. Anunțul privind sesiunile de selecție a proiectelor se publică cu 30 de zile calendaristice în avans față de termenul limită de depunere a proiectelor.

Pot depune proiecte pentru a fi finanțate de la bugetul local al Clujului doar structurile sportive care au sediul pe raza municipiului. Totodată proiectele depuse trebuie să promoveze sportul de performanță sau sportul de masă. Se acceptă și proiectele federațiilor dacă proiectele respective se derulează la Cluj-Napoca.

Anul trecut bugetul pus la dispoziție de primărie pentru proiectele structurilor sportive a fost de 11 milioane de lei. Deocamdată bugetul pentru 2020 încă nu a fost anunțat.

Comenteaza