Războiul Ciceo - Tişe. „Pot fi tragedii mai mari decât la Colectiv" vs „Declaraţii absolut iresponsabile"

Războiul Ciceo - Tişe. „Pot fi tragedii mai mari decât la Colectiv
Conflictul iscat între conducerea aeroportului Cluj şi cea a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj se adânceşte. În spaţiul public au apărut acuzaţii grave de o parte şi de alta.

Directorul general al aeroportului Cluj, David Ciceo, a lansat joi, la Radio Realitatea FM un scenariu alarmant despre ce s-ar putea întâmpla la aeroport după hotărârea CJ Cluj de numire a unui nou consiliu de administraţie, începând cu data de 17 octombrie 2017.

"Dacă rămâne hotărârea actuală, e posibil să nu mai zboare niciun avion pe Cluj"

„Prin nelegalitatea acestei hotărâri, se pune real în pericol siguranţa şi securitatea, întrucât începând cu data de 17 octombrie întreaga conducere executivă a aeroportului internaţional Cluj nu mai există. Este un fapt deosebit de grav, a creat o îngrijorare deosebită pe plan internaţional în rândul companiilor aeriene, în rândul angajaţilor. Datorită acestei hotărâri nelegale, deja este pusă în pericol siguranţa aviaţiei şi securitatea aviaţiei, întrucât s-a tulburat foarte mult activitatea angajaţilor, nu numai activitatea angajaţilor, dar şi cei din perimetru, care sunt aproximativ 2000. (...) Este prevăzut în această hotărâre ca în data de 17 octombrie , CA să preia activitatea executivă, la această dată, ora 00:00, aeroportul nu mai are conducere calificată conform cu Regulamentul european 139. Acest regulament, care dacă intră în contradicţie cu orice lege românească, are prioritate acest regulament, stabileşte în mod imperativ competenţele şi calificările necesare astfel încât siguranţa şi securitatea să nu fie pusă în pericol. În cazul în care rămâne în vigoare această hotărâre este posibil ca din data de 17 octombrie, ora 00:00 să nu mai zboare niciun avion pe Cluj. Nu ne dorim asta şi ne dorim ca activităţile să se desfăşoare în siguranţă. Pentru că nu există o conducere executivă calificată conform competenţelor", a spus David Ciceo, la Realitatea FM Cluj.

Directorul aeroportului a mai spus că nu vede posibilă varianta ca noul CA al aeroportului să delege atribuţiile executive către actuali directori din instituţie, care corespund tuturor cerinţelor europene, până la finalizarea concursului pentru numirea noilor directori, variantă avansată de CJ Cluj. „Noi avem activitate 24 de ore din 24. Nu văd cum în 17 octombrie, la ora 00:00 CA să se întrunească astfel încât să ia nişte decizii. Pentru că dacă rămâne această hotărâre, la 17 octombrie, ora 00:00, se închide activitatea pe aeroportul Cluj", a afirmat David Ciceo. Acesta a mers chiar mai departe şi a declarat: "Noi urmează să anunţăm toate autorităţile statului despre această tulburare majoră. Vrem să fie conştienţi şi clujenii şi că există un pericol real. Bineînţeles că ne vom face munca, ca să evităm o tragedie. Pot fi tragedii mai mari decât la Colectiv. Cu actuala echipă managerială am reuşit să demonstrăm un anumit standard de securitate şi că putem face faţă oricăror situaţii".

"Este inadmisibil să confunzi o instituţie publică cu proprietatea personală"

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a catalogat declaraţiile lui David Ciceo ca fiind "iresponsabile". "Sunt declaraţii absolut iresponsabile, pentru că este inadmisibil să confunzi o instituţie publică cu proprietatea personală. Toţi directorii trebuie să înţeleagă că o instituţie trebuie să meargă mai departe indiferent dacă ei rămân sau nu directori. Şi că toţi directorii trebuie să meargă la concurs. Nu există o instituţie care să aibă pe viaţă un director. Este evident că e o intoxicare publică. Angajaţii sunt manipulaţi că rămân fără salarii. Iar CJ Cluj a investit peste 100 de milioane de euro în aeroport iar această investiţie le-a adus şi locurile lor de muncă. Consiliul de Administraţie poate delega atribuţiile executive şi o va face către o persoană care are toate competenţele necesare. Dacă Ciceo nu e, e adjunctul, dacă nu, este altul. Aşa se întâmplă şi acum în condiţiile în care directorul general lipseşte. Unde s-a pus în pericol aviaţia când el nu era la muncă?", a replicat Alin Tişe, într-o declaraţie pentru ZIUA de CLUJ.

"Afirmațiile iresponsabile ale directorului că din data de 17.10.2017 ora 0, când încetează mandatul său, pot cădea avioane întrucât nu mai ocupă funcția de director general, sunt halucinante. Conducerile aeroporturilor din țară au fost schimbate de nenumărate ori, cum este și cazul Aeroportului Otopeni, fără ca siguranța aviatică să fie pusă în pericol", a transmis şi Consiliul Judeţean Cluj, printr-un comunicat de presă.

 

 

 

 

 

 

Comenteaza