Proiect cu 10 case într-o localitate din Cluj. Arhitectul șef al județului: „Cred că va crește populația satului cu 20%”

Proiect cu 10 case într-o localitate din Cluj. Arhitectul șef al județului: „Cred că va crește populația satului cu 20%”
| Foto: Ilustrare urbană – SC CMM ARHISTRUCT SRL

Este vorba de un proiect în localitatea Săliștea Veche, comuna Chinteni, care a fost pe „masa” comisiei de urbanism a județulului în ședința de joi, 23 martie 2023.

Având denumirea de „Studiu de oportunitate – PUZ – Construire locuințe unifamiliale, împrejmuiri, racorduri și branșamente la utilități”, proiectul a revenit în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj.

Fiind vorba de o revenire în comisia de urbanism, arhitecta Mihaela Mureșan a explicat ce schimbări s-au adus la proiect. „A fost vorba de mărirea suprafeței parceleor, care acum sunt de 1.000 mp. Vor fi 10 parcele. A mai fost discuția și de schimbarea formei acestora, care a fost modificată”, a precizat aceasta.

Potrivit documentației, zona dispune de rețele de energie electrică, apă potabilă și canalizare. Regimul de întălțime este parter.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a avut un comentariu foarte interesant referitor la acest proiect. „Cred că cu aceste 10 case va crește populația satului cu 20%. Sunt doar câteva case acolo. Este diferență mare față de zona urbanizată din localitatea Chinteni”, a spus Salanță.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a propus un aviz favorabil proiectului.

Comenteaza