Primăria Cluj continuă să cumpere toalete publice la preţ de garsonieră

Primăria Cluj continuă să cumpere toalete publice la preţ de garsonieră

Primăria Cluj-Napoca a semnat, la începutul anului, un contract contractul pentru achizionarea a 4 toalete publice ecologice. Valoarea este de peste 225.000 de euro.

Câștigătoarea licitaţiei a fost desemnată Comex Rom SRL, din Bucureşti, care a mai livrat astfel de toalete în București, Iași sau Sibiu.

În 2019, autorităţile din Cluj-Napoca au mai cumpărat 5 astfel de toalete la preţuri asemănătoare, după un proiect propus de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă.

Toaletele automate sunt confecţionate din panouri de ciment armat cu fibră de sticlă, protejate cu vopsea antigraffiti, sunt prietenoase cu mediul, având un consum redus de energie electrică și de apă iar, în plus, se și curăță automat, fără a mai fi nevoie de personal auxiliar. Există posibilitatea ca cei care le folosesc să fie delectați și cu muzică iar toaletele au un buton SOS care permite deschiderea ușilor atunci când se întretupe alimentarea cu energie electrică. Toaletele pot fi monitorizate de la distanță pentru a se verifica dacă funcționează la parametri optimi și au sisteme automate. Vorbim despre sisteme pentru spălarea și dezinfectarea după fiecare utilizare a podelei de aluminiu, pentru aerisirea și odorizarea după fiecare utilizare, pentru spălarea, dezinfectarea și uscarea automată a vasului de toaletă, de detecție a înfundării vasului de toaletă, de siguranță, care previn începerea ciclului de spălare înainte de ieșirea utilizatorului din cabină, de indicare a timpului de utilizare și presemnalizare optică și sonoră a ultimelor minute de utilizare, de uscare mâini și lavoar încastrat în perete cu distribuire automată de apă și săpun, de distribuire automată a hârtiei igienice etc.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza