Unde vor fi amplasate încă două toalete publice, de 50.000 de euro bucata

Unde vor fi amplasate încă două toalete publice, de 50.000 de euro bucata

Încă două toalete publice, de 50.000 de euro bucata, vor fi date în funcţiune la Cluj-Napoca. 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Realizare branșamente și racorduri la utilități pentru două toalete publice automate" va fi supus votului consilierilor locali în ședința forului administrativ local de joi, 1 august 2019. Cele două toalete vor fi amplate în Parcul Central "Simion Bărnuțiu" și în Parcul Rozelor, iar racordarea la rețeaua de utilități (apă, canalizare și energie electrică) costă 150.000 de lei, bani de la bugetul local. Durata lucrărilor: 6 luni. 

Amintim că, Primăria Cluj-Napoca a cumpărat patru toalete publice noi, în valoare totală de aproape 200.000 de euro, proiectul fiind declarat câştigător în urma primului proces de Bugetare Participativă 2017. Două au fost puse în funcţiune, în primăvara acestui an, în Baza Sportivă Gheorgheni și a doua în parcul de pe B-dul. 1 Decembrie 1918.

Toaletele sunt complet automatizate și sunt prevăzute cu sistem de spalare care asigură autocurățarea acesteia dupa fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar. Garanția toaletei este 2 ani de la data punerii în funcțiune, perioadă în care furnizorul va asigura funcționarea, întreținerea, igienizarea și consumabilele. De asemenea, toaleta dispune de un sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, iar tariful pentru o utilizare este 0,5 lei.

În acest moment, în oraș mai există patru toalete publice: două în Parcul Central, una în Piaţa Unirii şi una în Piaţa Ştefan cel Mare, în spatele Teatrului Naţional. 

Comenteaza