Primăria Apahida a dublat taxa pe lacul din Câmpenești. Umbrarele care fac diferența

Primăria Apahida a dublat taxa pe lacul din Câmpenești. Umbrarele care fac diferența
Lacul de pescuit sportiv, pe vremea pe când nu erau umbrare

Primăria Apahida a comandat umbrare pentru fiecare ponton amenajat pe lacul din Câmpenești destinat pescuitului sportiv. Pe de altă parte, scumpește cu 100% taxa de lac.

Totuși, începând din noul sezon pescarii vor trebui să plătească mai mult pentru închirierea pontoanelor, taxa de pescuit s-a dublat, ajungând la valoarea de 80 lei/zi de ponton, conform Apahida.ro. Unii pescari s-au arătat nemulțumiți de această măsură aprobată prin hotărâre de către Consiliul Local. 

"În plus nu mai este permisă reținerea carasului. Foarte mulți pescari sunt revoltați de aceste decizii. Eu înțeleg că lacurile sunt administrate  de Primăria Apahida... care susține că au crescut salariile, dar nu este chiar așa", a relatat un pescar. 

"E greșită ideea de a măari taxa la 80 de lei pentru a selecta clientela. Se putea face un club cu circuit închis cu un regulament mai clar și mai bine pus la punct în care înscrierile să se facă pe bază de recomandare (ca la Săliștea Veche) și să se păstreze taxa de prinzi & eliberezi de 40 de lei, cu posibilitatea de a cumpăra pește de consum (1-3 kg) care să fie populat în fiecare primăvară.

La fel de greșită mi se pare ideea de a mări taxa pentru că sunt cheltuieli mari. Asta se poate rezolvă foarte simplu, având în vedere că în jurul lacului s-a investit într-un sistem de iluminare nocturnă, ar trebui să fie permis pescuitul non-stop, chiar și noaptea nu doar de la răsărit până la apus în zilele de weekend. Se pot face multe dacă există dorință și voință", sugerează alt pescar.

"80 lei pontonul, pescuit numai catch & release... Hai să zicem că nu ar fi neapărat foarte scump dacă sunt doi pescari, dar problema este că, dacă mergi singur la pescuit, tot 80 de lei trebuie să plătești tot pontonul. O mare prostie, oameni buni! Era așa de greu să împărțiți pontonul printr-o linie imaginară, să plătească un pescar 40 de lei și să stea pe jumătate de ponton? Cu gândirea stați cam rău, domnilor!".

Primarul Grigore Fati a explicat că majorarea se justifică prin nevoia de a acoperi cheltuielile semnificative pe care instituția le înregistrează cu administrarea și ca măsură de protecție pentru "pescarii iresponsabili care rănesc peștii, ridicarea taxei fiind solicitată de personalul care administrează lacurile din Câmpenești". 

Pescarii se mai plâng de faptul că nu există pești mari în lacul pentru pescuitul sportiv. Edilul a replicat că sunt suficienți pești mari de peste 10 kg și că intenționează să aducă pe lângă puiet și câteva zeci de pești de 20 kg, pentru a le oferi pasionaților de sportul cu undița ocazia de a prinde capturi serioase. 

Pentru taxa majorată se poate pescui cu maximum patru lansete, iar pentru fiecare undiță suplimentară pescarii trebuie să achite în plus 10 lei. Dacă pescarii nu achită taxa de pescuit sau folosesc mai multe undițe decât cele pentru care au achitat taxa sunt pasibili de amenzi cuprinse între 600 și 1.000 de lei. 

Comenteaza